מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשיפה קטנים לאלימות בטלויזיהאמא מבוהלת24/09/2007
אני אם ל-2 בת שנתיים ובן כמעט ארבע, בני בן הארבע החל להחשף לאחרונה לסדרות טלויזיה כגון ספיידרמן ופאואר ריינג'רס בביקוריו אצל חברים ושכנים המבוגרים ממנו. הוא מתעסק באובססיביות עם מלחמות, חרבות ורובים ונלחם במפלצות.
לא התערבתי בכך משום שחשתי כי ההזדהות עם הדמויות נותנת לו תחושת כוח, מאחר והוא ילד רגיש המסרב להתגונן בפני תוקפנות מצד ילדים אחרים.
הסברתי לו שהדמויות בכאילו ורק בטלויזיה ולא עושים דברים כאלה באמת וכו וכו
היום בעודנו נוסעים באוטו הביתה מחברים הוא אמר פתאום שהוא חלם על הפנים של מייקל לואיס, ושהוא מייקל לואיס (בתפקיד גיבור הממלכה האבודה בפסטיגל) ושהוא... "שובר על סבתא שולחן" כי היא כל הזמן כועסת והוא לא אוהב אותה ולא רוצה שהיא תאהב אותו
*** למותר לציין שהסבתא היא דמות אהובה ביותר במשפחתנו, וההתעמתות שלה איתו היתה מקרה חד פעמי. היא דמות המציבה גבולות, אך גם חמה ואוהבת.
כמובן שהזדעזעתי קשות מההתבטאות הזו מפיו של ילד אשר עדיין לא בן ארבע.
וברור לי שזו השלכה של סצנה שהוא צפה בה מין הסתם באחת מיצירות המופת- בו הגיבור שובר רהיט על הרשע.
אני אוקיר הכוונה של איך לעזור לו לארגן את האינפורמציה שהוא נחשף אליה ומה נכון להגיד להגיד לו,
והאם כדאי לצפות איתו בחלק מהתכנים בבית ולהסביר לו תוך כדי מה טוב ומה רע, או למנוע באופן מוחלט בתוך הבית חשיפה לתכנים אלימים
כשאני אומרת אלימים אני מתייחסת לסדרות הסופר הירואים למיניהם- לרוב מצויירות- שכן אנו נמנעים באופן מוחלט מצפייה בערוצים שלנו או בחדשות בשעות העירות של הילדים.
הרבה תודה
אמא מבוהלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בטלויזיה
שרון באומל26/09/2007שלום לאמא המבוהלת
בנים רבים בגיל של בנך מתעסקים בכל מה שתיארת. יש הורים שלא קונים חרבות ולא מכניסים הביתה שום דבר שקשור למילה מלחמה, ועדיין הגיל הזה מעורר את ההתעסקות בנושאים הללו. ההבנה שלך את העניין היא מאוד יפה ואני חושבת שאת צודקת בכל מה שכתבת. אני גם חושבת שהאמירה שלו לגבי הסבתא היא אמירה תמימה ומבטאת את הכעס והעלבון שלו כלפיה, והוא לא חולם אפילו לשבור לה שולחן על הראש. כמושכתבת, הוא פשוט ראה את זה בטלויזיה או במקום אחר, וכך יכול לתרגם את הכעס שלו לדרכים מעשיות יותר. לכן, אם יש אמירות כאלו, הייתי אומרת לו "נראה לי שאתה כועס על סבתא. אולי זה בגלל מה שקרה אתמול..." ודווקא לדבר על מה שקרה ולראות מה היה שם.
כנ"ל לגבי אמירות אחרות. יש לך את היכולת להתבונן מעבר לדברים ולראות מה באמת מציק לו, ולכן הייתי מתייחסת לזה.
אין שום סיבה להיות מבוהלת. אני חושבת שההתייחסות שלך לתקופה הטבעית אותה הוא עובר, תעזור לו מאוד בלמידה להתמודד עם התקופנות הפנימית הטבעית שלו.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)