עשיית צרכים מכוונת בתוך הבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עשיית צרכים מכוונת בתוך הבית
    דורית
    24/09/2007

הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים גמולה כבר כ 4 חודשים לאחרונה היא התחילה בכוונה לעשות את הצרכים שלה, (בינתיים פיפי)במקומות שונים בבית שלה או אצל חברים. היום היא עשתה פיפי על הספרים שלה, אתמול אצל השכנים בבית ועוד. אין לי ספק שהיא יודעת שזה לא בסדר ושהיא עושה את זה בכוונה, היא גם מכריזה על המעשה. אבל לא ברור לי למה ואני גם לא יודעת איך להגיב. כרגע אני מאד כועסת ומסבירה לה את מה שהיא עושה. אני רוצה לציין שיחד עם ההתנהגות הזאת היא בימים האלה הסכימה לראשונה לשבת בשרותים ולעשות את הצרכים שלה, עד היום היא פחדה ועשתה רק בסיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עשיית צרכים בתוך הבית

שרון באומל
    26/09/2007

שלום דורית
    עשיית צרכים כפי שתיארת מבטאת תוקפנות מסויימת, ואולי יש סיבה לכך? ייתכן, וכאשר זה בא על רקע הסכמהתה לשבת בשירותים, זה יכול להעיד גם על בלבול. אם הישיבה על השירותים באה ממנה (ולא מכם או מקור אחר), הייתי משבחת אותה שוב ושוב על כך שעושה בשירותים ומחזקת את הצד הזה. אם ההצעה לשבת בשירותים לא באה ממנה, הייתי מפסיקה זאת ומציעה לה לחזור לעשות בסיר, כי ייתכן וכועסתצ ומפחדת מהחידוש, אליו היא עדיין לא בשלה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו