מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדויות חברתיותדידי23/11/2009
שלום, בני בן שלוש וקצת, חמוד ועדין, התחיל גן חדש השנה עם הרבה ילדים גדולים ממנו בשנה ויותר. ההסתגלות שלו טובה סה"כ (אם כי לקח זמן) ועם בני גילו הולך לו בסדר. אני רואה קושי עם הגדולים ממנו. הם אינם מביעים בו עניין ואף דוחים את נסיונותיו להתחבר. הבעיה היא כי הוא מתעקש, ניגש שוב ושוב אליהם, מנסה להשיג את תשומת ליבם, לעיתים בדיבור תינוקי ורק מחריף את הדחיה שלו אותם.
היום הוא חזר מהגן נסער וסיפר כי אחד הילדים הגדולים התייחס אליו מגעיל גם בדיבור ("תסתלק מכאן" וכדומה) וגם הרביץ לו. אני אמרתי לבני שאסור לאף אחד להרביץ לו ושאם מרביצים לו, שיגיד "אל תרביץ לי" ואף ירביץ בחזרה. כמובן שהמסר הבסיסי הוא שלא מרביצים אך אם מישהו מרביץ לו, חשוב לי שיגן על עצמו.
התלבטותי היא כזו, אני מרגישה שהסיטואציה יותר מורכבת, ייתכן שבני "מזמין" את היחס הזה מצד הגדולים בכך שהוא "נדבק" אליהם. מה עלי לעשות? אני גם מתלבטת אם המסר של להרביץ בחזרה הוא הנכון.
בנוסף, קשה לי מאוד לחשוב שהוא נפגע כך בגן אך מצד שני איני רוצה לעשות דרמה מהתמודדויות שהן טבעיות והכרחיות להתפתחותו ולכן אני מתלבטת כמה לדבר איתו על זה/ עם הגננת, ועד כמה לתת לו להתמודד בתקוה שהוא ימשיך לספר לי אם קורה משהו משמעותי.
אשמח לשמוע עצות, מחשבות, תודה, דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדויות חברתיות
סמדר ריינר23/11/2009שלום דידי,
לא נראה לי שלילד שלך יש בעיה, זה קורה שגדוים לא רוצים לשחק עם קטנים. הוא מתעקש כיהוא לא מאבד תקווה וזה גם מראה על הכוחות שלו. הדבר היחיד שהייתי משנה בהתייחסות שלך הוא שכאשר מרביץ לו מישהו גדול ממנו זו לא נראית לי עצה נבונה להרביץ בחזרה, אלא לפנות לגננת. אפשר גם להסביר ו שהילדים האלה גדולים והם רוצים לשחק עם ילדים בגילם, וגם הוא יכול לשחק עם ילדים בגילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)