הבן לא רוצה לצאת מהבית- צריכה עזרה!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • הבן לא רוצה לצאת מהבית- צריכה עזרה!
    ענת
    23/11/2009

    שלום
    יש לי ילד בן 4 - הוא מאוד אוהב להיות בבית. ממש קשה להוציא אותו - גם לסידורים , בעיקר לחברים. הוא מאוד רוצה להיפגש עם חברים אבל רק אצלו בבית. ממש אפשר לראות איך הביטחון שלו יורד כשהוא מחוץ לבית והוא רוצה הביתה (בסופי שבוע זה קצת יותר קל אבל גם צריך שכנועים).החלק הקשה כאן זה שיש לו אח בן שנה וחצי (בעיה מוכרת נוספת - קנאה ומריבות) והקטן רוצה כל הזמן להיות בחוץ ולצאת לטיולים ברחוב.
    בנוסף הוא תמיד צריך להיות בשליטה, לדעת הכל וגם מנסה להחליט מה עושים,מי יושב איפה - איזה נעליים אמא תנעל וכו'. התגובות שלו כשלא מתנהלים לפי בקשתו הן תגובות זעם- החומרה תלויה בעד כמה היה לו חשוב מה שהוא ביקש.. איך להתמודד עם שתי התופעות?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חרדות

    סמדר ריינר
    24/11/2009

    שלום ענת,
    שתי הבעיות שאת מתארת הן בעצם אחת, הילד זקוק לשליטה, ולכן גם לא רוצה צאת מהבית כי זקוק לסביבה המוכרת שלו. חשוב לתת לו במידה מסויימת הרגשה של שליטה על ידי הסברים מפורטים - מה הולך לקרות, לאן אתם הולכים מה יקרה אחרי זה. לנסות, כשהוא רגוע והוא בבית לדבר איתו על הפחדים שלו אם יש. והכי חשוב להוסיף הומור ומשחקיות לאינטאקציות בבית, למשל כשהוא מתעקש על נעליים מסויימות, להתבדח, לשחק איתן - מחבואים החלפות וכו', שהדברים ייהפכו קצת פחות קריטיים ורציניים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו