מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות הסתגלות בגןשלומית24/11/2009
שלום רב,
בתי בת 3.5 שנים, התחילה השנה ללמוד בגן עירייה. הילדה הגיעה מגן פרטי, בו היתה אהובה מאוד על כולם, דומיננטית מאוד, בוגרת לגילה, חברותית יתר על המידה ובעלת בטחון עצמי גבוה. בגן הנוכחי קשה לה מאוד להיפרד בבוקר, מבחינה חברתית קשה לה גם כן, מתוך 35 ילדים בגן, החלוקה היא כזו שיש 13 צעירים בלבד מתוכם 2 בנות והשאר בנים וכל היתר הם הבוגרים של הגן, שמן הסתם לא מעוניינים ב"תינוקות". ניסיתי להזמין אלינו הביתה מס' חברות, הביקור היה מוצלח אך למחרת בבוקר כבר לא היה המשך ....... והילדה התאכזבה. הגננת המליצה לי להגיע בכל יום בשעה 12:00 במקום בשעה 13:30, אך הילדה מספרת שלא היו לה חברים ולא רצו לשחק איתה, שהיא בכתה מידי פעם וחיכתה לי, כמו כן בכל בוקר היא בוכה ולא רוצה ללכת לגן. מה עלי לעשות ? אני מרגישה שלא טוב לה בגן (אני חושבת שבצדק. הרוב בנים, בוגרים/ות, הגננת נחמדה אך הסייעת קשה וצעקנית לדברי בתי) ושהבטחון העצמי מתחיל לרדת לה. אשמח לקבל תגובתך בהקדם. שלומית - אמא של שקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן
נעמה סבג שמש24/11/2009שלומית שלום,
אכן נשמע רחוק מלהיות אידיאלי. אך הנתונים שנתת, אני מניחה, ידועים מראש.
מראש יודעים את כמות הילדים, החלוקה בין בנים ובנות ואת התנהלות הסייעת, לא?
אלה פרטים שאכן חשוב ונכון לבדוק לפני כניסה לגן.
אני הייתי הולכת עם התחושת בטן: ילדתך ילדה דומיננטית, ועל כן- סביר להניח שתתאקלם עם הזמן, ואף בהקדם.
עם זאת, אם יש לך ספקות לגבי החוויות ואיכות שהייתה בגן, חשבי על אופציה אחרת, אך רק לאחר בדיקה מעמיקה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)