מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם התעלמותאמא24/11/2009
שלום, בתי בת שלוש בעוד חודש. מתוקה מאוד. לאחרונה היא מתעלמת ממני כאשר אני מדברת איתה, מבקשת שתעשה משהו שהיא לא רוצה וזה מאוד מתסכל אותי.ישנם גם מצבים שהם חדשים לי, בהם אני אומרת לה לא לעשות משהו ולמרות זאת היא עושה, תוך התעלמות מוחלטת מהאיסור שלי. גם זה מאוד מתסכל אותי ואני פשוט מתעצבנת בשלב מסוים וזה לא עוזר. האם יש לכן רעיון קצת יותר מוצלח להתמודדות עם התעלמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרדנות של ילדה בת שלוש
ד''ר שירי שדה שרביט24/11/2009לאמא שלום,
הבת שלך היא בגיל בו היא מתחילה להיות מודעת לכך שהשליטה שלה על הסביבה היא קטנה מזו של המבוגרים, וזהו גילוי מתסכל מאוד. בתגובה, היא מנסה להפעיל את שליטתה עלייך, במקרה זה באמצעות התעלמות מדברייך. יש צורך להציב לכך גבולות - אם את אוסרת עליה לעשות משהו, והיא אכן עושה זאת, יש צורך בסנקציה שתעביר לה את המסר כי אינה יכולה להמרות את פיך. זהו מסר מאוד מאוד חשוב בגילה.
את כותבת יפה כי אלו הם מצבים חדשים עבורך, וזה נכון. לא קל להציב גבולות לילדים שהיו עד כה מתוקים כמו בתך. אולם בתך זקוקה לגבולות שאת מציבה כמבוגרת, ועל כן עלייך לפתח דרכים להציב לה גבולות באופן תואם ויעיל.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי - תודה ושאלה נוספת
אמא25/11/2009שירי שלום,
תודה על תגובתך. רציתי לשאול שאלה נוספת. בתי נגמלה מחיתולים ביום לפני כשנה (בגיל שנתיים) ובסך הכל גמולה יפה מלבד תקופות כמו בהסתגלות לגן בהן יש פספוסי פיפי. בשינה עוד לא גמלנו אותה כי היא מאוד מאוד אוהבת לשתות בקבוק לפני השינה וגם מזה עוד לא גמלנו אותה. כיף לה עם זה אך אני שואלת את עצמי איך ומתי הזמן לגמול גם מזה (מבקבוקים לפני השינה ומחיתול בשינה) כי לא נראה שמתפתח אצלה איזשהו רצון להפסיק. תודה, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילת לילה
ד''ר שירי שדה שרביט25/11/2009לאמא שלום,
גמילת הלילה מומלץ שתתרחש כאשר גם אתם וגם הילדה מוכנים לכך. במידה והיא כבר גמולה היטב ביום - כפי שעולה בבירור מדברייך, אתם יכולים להתחיל בגמילה. יש הורים שמעדיפים לחכות לתום החורף כדי שהילדה לא תהיה רטובה בלילות, ויש הורים שגומלים כשנראה להם שהילדה מוכנה. לטעמי שתי הדרכים טובות ואין אפשרות עדיפה.
כדאי להקפיד על שתיה מרובה במהלך היום, וכך היא תהיה פחות צמאה בלילה. כמו כן, תנו לה בקבוק פחות מלא כדי להקטין בהדרגה את צריכת הנוזלים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)