מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סודטלי25/11/2009
שלום!
קודם כל ברצוני להודות על כל התשובות הקודמות, תודה רבה! זה מאוד עוזר ומרגיע.
וכן יש לי שאלה נוספת.
ביתי בת 4 בגן עירייה. ע"מ לחנך אותה על סקרנות מינית טבעית ומה מותר ומה אסור קניתי לה ספר מאוד נחמד כתוב בצורה יפה ולא מפחידה שנקרא "הגוף שלי וברשותי". בזמן שקראתי לה את הספר הדגשתי שאם מישהו נוגע בה בצורה לא נעימה יש לההגיד שזה אסור ולספר לאמא או לאבא או לגננת. דיברנו גם על סודות. שסודות לא נעימים מותר וחשוב לספר למישהו מבוגר, להורים. הסברתי גם אם מישהו אומר לא לגלות אנחנו מספרים לאמא.
היא הקשיבה לי שאלה שאלות ובהחלט הבינה שסודות לא נעימים מספרים.
אחר כך סיפרה שחבר שלה אמר לה לא לגלות סוד וסיפרה משהו על סוכריות וגם על משחק רופא שהם משחקים ונוגעים. אבל את זה כבר יעתי וזה חבר טוב שלה והכל שם בהסכמה וגם הסברתי לה שלא נוגעים שם רק על הבטן.
אבל א במהל קריאת הספר היא אמרה לי משפט הבא: "סוד זה משהו שאסור לגלות לאמא ולאבא?!".
משפט זה מאוד הלחיץ אותי כי אני דואגת שאולי צוות בגן אמר להם משהו כזה ע"מ להסתיר משהו מההורים.
שאלתי אותה מי אמר את זה והיא לא כל כך ידעה לענות לי ולכן אמרה שזה חבר שלה מהגן סוד על סוכריות.
שאלתי לגבי גננות והיא אמרה שהן לא אמרו. ודי ניפנפה אותי והמשיכה בשלה.
היא לא נלחצה כששאלתי אותה וגם לא נראה כאילו היא מסתירה משהו.
האם אני צריכה לדאוג? האם בגיל כזה כבר יש סודות שלא מספרים לאמא ולאבא?
האם כדאי לדובב אותה עוד קצת ואם כן אז איך?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוד
סמדר ריינר25/11/2009שלום טלי,
טוב עשית שהסברת את הדברים לילדה, חשוב שתדע לשמור על עצמה ולספר לכם כשמשהו רע קורה. זה לא אומר שאין לה פרטיות בעולם. כן, לכל אחד יש מחשבות פרטיות פנטזיות וסודות, גם בגיל 5 וגם מפני הוריו. אין צורך להילחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)