התמודדות עם ילדים בתהליך גירושין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם ילדים בתהליך גירושין
    שירן
    26/11/2009

שלום רב,

אני אמא ל-2 ילדים וכרגע אני ובעלי נמצאים בתהליך גירושים. בשבועיים האחרונים אביהם לא ישן בבית אך מבלה עימם פעמיים שלוש בשבוע ומידי יום משוחחים בטלפון. חשוב לציין שאנחנו נפרדנו בהסכמה מלאה ללא דרמות וסצינות שעלולות לפגוע בילדים. בני בן 5.5 שנים ובתי בת 3.5 שנים.

הסברנו לילדים יפה שאבא ואמא לא מסתדרים ולכן הוחלט שנפרד ואבא יישן בבית אחר, אך הוא יראה אותם הרבה ובכל פעם כשהם ירגישו געגועים אנחנו נדבר איתו "אבא לא נעלם". הילדים כבר חודשיים יודעים על כך אך רק שבועיים הוא ישן מחוץ לבית. מאז אפילו פעם אחת הם לא שאלו איפה אבא, ולמען האמת לא נראה שהוא חסר להם (והוא אבא מקסים וטוב לב), אנחנו מסתדרים מעולה, היחסים שלי שול הילדים קרובים מאוד ואנחנו ממשיכים בחיי השגרה כאילו שכלום לא קרה ואפילו קצת יותר שמחים.

שאלתי היא, האם זה באמת אומר שהם מקבלים את זה כעניין של מה בכך? האם בני למשל שהוא קצת יותר בוגר אולי עובר תקופה לא קלה ופשוט לא מדבר על כך? אני רוצה להיות עם יד על הדופק ולא לנוח על זרי דפנה, אינני יודעת כיצד מתמודדים עם מצב כזה ויחד עם זאת לקחת אותו לטיפול אצל פסיכולוגית ילדים בגיל כזה נראה לי קצת שזה עלול להפחיד אותו, הוא טיפוס דיי מופנם.

לדוגמא, כשעברה עליו תקופה של שינוי כמו מעבר לגן עירייה (בשנה שעברה) היתה אצלו רגרסיה בצרכים וברח לו במהלך חודשיים. וכעת שוב בורח לו.

מה עליי לעשות בכדי למזער את הנזקים כמה שיותר ושאוכל להיות שם בשביל הילדים שלי כמה שיותר.

תודה ויום נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תהליך גירושים

ליאת גרוס
    26/11/2009

שלום שירן.
    ראשית, אין דרך למנוע מהילדים את הסבל בסיס הגירושים ואין ספק שקיים כאן קושי וסבל גם אם זה עדיין לא נראה כך. מה שכן אפשר זה להפחית סבל.
    אני מסכימה איתך שאין טעם לקחת את הילד לפסיכולוג. יחד עם זאת נראה לי שנכון שאתם תפנו למישהו מקצועי לקבל הדרכה והנחייה על הדרך לסייע לילדים להתמודד ואיך עושים הורות בנפרד.
    בנוסף נראה לי חשוב לקבוע יומיים קבועים בהם האב לוקח אותם לביתו, מבלה איתם, מסביר להם וכו. אל תחכי שהם ידברו על זה וישאלו. כנראה הם חווים ממך מסר לא מודע שהכל ממשיך כרגיל ושלא מדברים על הפרידה. זה לא נכון. לא הכל רגיל. אם תדברי על זה, ותתני להם לגיטימציה לעשות זאת, תאפשרי להם לעבד טוב יותר את החוויה. חשוב לא לדבר על ההקלה שלך אלא על הקושי שלהם ועל הצורך של כולם להסתגל למצב החדש.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו