מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תכיפות במתן שתןנועה26/11/2009
שלום,
ביתי בת 6 וחצי (יש לה אחות תאומה, אך לדעתי אין לזה קשר).
היא בכיתה א'. לפני כשבועיים באמצע השיעור יצא לה פיפי במכנסיים. היא בכתה והמורה מיד הוציאה אותה מהכיתה בלי לעשות מזה עניין ועזרה לה להחליף בגדים.
מאז אותו אירוע, המורה מספרת לי שהיא יוצאת לשירותים כל מס' דקות במשך כל היום, בצורה מוגזמת. לפני 4 ימים שמתי לב שזה קורה גם בבית, או כשלוקחים אותה לחוג - היא מתרוקנת בבית לפני שיוצאים, שוב כשמגיעים לשם (נסיעה של 5 דקות), במהלך השיעור עוד פעמיים וגם בתום השיעור. בבית זה בתדירות נמוכה יותר.
בלילה היא לא מתעוררת בכלל לשירותים (וגם לא מרטיבה).
היא עשתה בדיקת שתן לשלול דלקת, התשובה שהגיעה אינה ברורה, כנראה שניאלץ לחזור על הבדיקה, אבל לי נראה שזה פסיכולוגי - הפחד שיקרה לה שוב אותו מקרה מביך גורם לה ללכת לשירותים כל הזמן.
כל יום אני מבררת איתה איך היה והיא אומרת לי עם חצי חיוך ששוב היה לה פיפי כל היום. אמרתי לה שתנסה להתאפק עד להפסקה ואז תלך, אבל זה לא עוזר. התקשרו אליי כבר פעמיים מבית הספר.
איך אני אמורה לתקוף אץ הבעיה, במידה וזו לא דלקת ?
יש לציין שהיא לא מתלוננת על צריבה.
תודה,
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות במתן שתן
סמדר ריינר26/11/2009שלום נועה.
קודם כל באמת עוד לא ברור אם הסיבה היא פיזיולוגית או פסיכולוגית. דלקת היא לא האופציה היחידה שיש, וכדאי לכסות טוב טוב את הכל האפשרויות.
מבחינה פסיכולוגית יכולות להיות כל מיני משמעויות לבעיות שליטה בשתן. יכול להיות שהדבר קשור למעבר לכיתה א', שמחייב אותה להיות ילדה גדולה ובשליטה ואז היא מרגישה שהיא לא יכולה להחזיק את השליטה יותר וזה משתחרר בצורה רגרסיבית ותינוקית דרך אובדן השליטה על השתן. יכו להיות שהיא צריכה קצת יותר תמיכה ריגשית סביב המעבר לכיתה א'. אולי היא מרגישה לבד עם זה מדי, והיא לוקחת מקום, באופן לא מודע, דרך לחזור להיות תינוקת. (מצד שני זה גם מפריע לה ולכן היא הולכת לשירותים, היא בכל זאת מתביישת ברצון להיות תינוקת).
זו כמובן רק השערה, והייתי ממצה ובודקת את העניין הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)