אופי או הפרעה???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אופי או הפרעה???
    פ.פ
    27/11/2009

יש לי ילד מקסים בן 3. הומלץ לנו על ידי הגננת לפנות למכון להתפתחות הילד. לטענתה הילד נוטה להתבודד, אינו יוזם קשר חברתי ודי תלוי בצוות. הילד הוא מאוד אינטיליגנטי לגילו, יודע את חודשי השנה העבריים, א'- ב', מזהה מספרים. אני די מתלבטת היות ואני חושבת שזה די באופיו המופנמות הזו ( דומה לאביו ) ובשבועיים האחרונים הוא כן יוזם קשר מסויים עם ילד או שניים. האם לדעתך עלי למהר ולבדוק או לקחת את הזמן ולעקוב אחר זה? מתי אפשר לדעת שזו באמת הפרעה או שזה פשוט באופי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אופי או הפרעה???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אופי או הפרעה

סמדר ריינר
    27/11/2009

שלום ש.פ.
    נראה לי שאת חרדה מעצם הבדיקה. הבדיקה היא הדבר שאמור לברר האם מדובר באופי או בהפרעה, וכל דבר שייעשה באינטרנט בלי לראות את ילד הוא בגדר ניחוש. מה בעצם יש לך להפסיד? אם הבדיקה תעלה שהכל בסדר - אז כולם נרגעים. אם לא, אז יכול להיות שאיתור מוקדם יסייע להקטין את הנזקים באופן משמעותי.
    את יכולה לחכות ולראות עוד חודשיים ולשאול את הגננת שוב, ואם היא לא שינתה את התרשמותה, יכול להיות שכדאי לך לבדוק בכל זאת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופי או הפרעה

פ.פ
    28/11/2009

זה לא שיש לי או אין לי להפסיד, קראתי שלמכון להתפתחות הילד מגיעים ילדים עם בעיות קשות ( אוטיזם, ליקויים חמורים ומחלות ), ואני לא רואה שבני במצב כזה. מדוע לעבור אבחונים ולהכנס ל"סרטים" כאשר אין בעיה והכל ענין של זמן וסבלנות. זו ההתלבטות. אינני בטוחה כלל שיש בעיה אך אינני אובייקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופי או הפרעה

סמדר ריינר
    28/11/2009

שלום ש.פ.
    אינני יודעת איפה קראת זאת. נכון שגם ילדים עם ליקויים קשים מגיעים לשם אבל לא רק. ישנם גם ילדים עם קשיים פשוטים הרבה יותר, למשל שזקוקים לסיוע של מרפאה בעיסוק כדי לשפר את המוטוריקה הגסה או העדינה, למשל ילדים שזקוקים לקלינאי תקשורת כדי לשפר את ההגייה שלהם וגם ילדים שיש להם קושי ריגשי כלשהו שקשור לחוסר ביטחון למשל שזה בהחלט לא ליקוי או מחלה חמורה וכולנו סובלים מכך לפעמים:-)
    לכן לא כדאי להיבהל או להילחץ, ולפנות לאבחון כמו שהיית פונה לרופא משפחה או רופא ילדים בקשר לכל בעיה אחרת. אין צורך להכנס ל"סרטים". כמו בכל בדיקה, תמיד יש סיכוי שיימצא משהו רציני אך זאת לא סיבה לא לפנות.
    בכל אופן, לפי התאור שנתת אין אפשרות דרך האינטרנט לשלול מראש אפשרות שיש בעיה , לעומת הגננת שרואה את הילד יום יום. זה לא רציני ויכול גם לגבול בחוסר אחריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו