מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקריםונסה27/11/2009
שלום רב,
יש לי ילדה בת 5 וחצי הולכת לגן חובה. הגננת העירה לי על כך שהילדה יושבת בעיקר במפגשים והיא מכניסה שרוולים לפה, או את דש החולצה. עמה שניסינו להעיר לה שזה לא יפה ולא עושים כלום לא עזר. בשבוע האחרון היא טענה כל יום כשחזרה הביתה שהיא לא אכלה את החולצה וביאכתי אותה על כך הבטחתי לה הפתעה בסוף השבוע. היום הגננת סיפרה לי שהיא לא הפסיקה בכלל עם ההרגל ואפילו כשהיא העירה לה על כך הילדה ממש התנגדה להפסיק.
השאלה מתחלקת ל2: מה עושים איך מגיעים למצב שהיא מפסיקה להכניס שרוולים לפה, ומה עושים עם השקרים האלה, כי סיפורי פינוקיו כבר לא ממש עוזרים לי.
אשמח לעזרה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
סמדר ריינר27/11/2009שלום ונסה,
ילדתך היא בת 5 וחצי, היא עדיין קטנה, ילדים בגיל הזה, גם אם הם מאוד אינטיליגנטים לא תמיד מבינים עד הסוף את המשמעות של שקר. זה קודם כל . נראה לי שלחץ רב מדי מופעל עליה בעניין הכנסת השרוולים לפה, והיא פשוט מנסה להיפטר ממנו בדרך היעילה ביותר שילדה בת 5 וחצי יכולה למצוא, היא משקרת. היא כנראה לועסת את החולצה כדי להירגע. יש רגעים בתוך הגן או במהלך היום שהיא כנראה מרגישה שהיא קצת הולכת לאיבוד. כמו שילדים קטנים לוקחים מוצץ היא מוצצת את השרוול. הפניה לערוץ האוראלי היא הדבר הכי טבעי מבחינתה - לחזור להיות קטנה כשאין לה כוח להחזיק את עצמה לבד כמו גדולה בתוך משימות היום יום. צריך להרפות הלחץ, הוא לא עוזר לה.
אפשר לנסות לעזור לה למצוא דרכים אחרות להרגיע את עצמה, לבקש מהגננת להתייחס אליה באותם רגעים, לתת לה תפקידים, או לחבק אותה קצת. וגם לדבר איתה על כך שלפעמים זה כיף להיות גדולה ולפעמים זה קשה ובא לה לחזור להיות קטנה, וזה בסדר, זה מותר באופן זמני. מותר להתפנק, להתיילד, לדבר לפעמים כמו תינוקת, ואחר כך לחזור להיות גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ונסה30/11/2009יכול להיות שכל זה מגיע כתוצאה מבעיה של קשב וריכוז? כי אנחנו חושדים שישנה בעיה שם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז
סמדר ריינר30/11/2009שלום ונסה,
לא ברור לי למה אתם חושדים שיש בעיה שם. האם זה משהו שהגננת ראתה? האם הילדה מתקשה לשבת בשקט? מתקשה להתרכז? הבעיה שתארתם לא חייבת לנבוע מבעיית קשב וריכוז ואני לא רואה כרגע קשר כזה על סמך הנתונים שתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתולעי מעיים
מיכאל28/01/2010נסי לקחת אותה לרופאת ילדים יכול להות שיש לה תולעים או חוסר באיזהשהוא מינרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)