מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי עם ילדה בת 4א28/11/2009
שלום, השנה בני הגיע לגן חדש בן 4, ובו 4 ילדים שהוא מכיר מהגן השנה שעברה.
הגננת הזמינה אותי לשיחה, וסיפרה כי בני אינו עקבי בהשתלבותו בגן ומצב רוחו אינו מאוזן.
הגננת טוענת שבני לעיתים משחק, שמח ומשתלב ולעיתים קרובות עומד בצד, ואינו מחליף מילה עם צוות הגן והילדים, מכניס את ידיו לפה ובוכה. כשהגננת מנסה לשוחח עם בני כשהוא נצפה בוכה, הוא אינו עונה לה. וכך יום שלם עובר בלי שבני החליף מילה עם צוות הגן. אני חושבת שבני באופיו מאוד שקט ומופנם. הגננת המליצה לעשות אבחון במכון להתפתחות הילד. איני יודעת מה לעשות, האם לבני יש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי עם ילד בן 4
סמדר ריינר28/11/2009שלום א,
נראה שהפניה למכון להתפתחות הילד מרתיעה אותך. אולי יש חשש ממה שאפשר למצוא שם. אבל בדיוק כדי לענות על השאלה אם לילד יש בעיה הגננת הפנתה אותך. את בעצם רוצה לקבל תשובה לפני ששאלת את השאלה:-) ולפני שבדקת את הבדיקה שהמליצו שם.
כרגע אני לא יכולה לדעת אם לבן שלך יש בעיה או לא. זה נשמע שקשה לו, זה לא אומר בהכרח שיש לו בעיה, אלא שפשוט קשה לו. ילד שבוכה, לא נותן לעזור לו, ולא מדבר אחר כך יום שלם עם אף אחד הוא ילד שנשאר לבד עם המצוקה שגרמה לו לבכות ולא מסוגל להעזר לסמוך ולהתנחם.זה לא אומר בכרח שמשהו "לא בסדר" איתו או שהוא "בעייתי" אבל כן יכול להיות שהוא זקוק לקצת עזרה בעניין הזה ואולי גם אתם.
אני מציעה לך בכל זאת לפנות למכון להתפתחות הילד, וגם להקשיב לעצמך, האם את סומכת שם על אנשי המקצוע, ומרגישה שמבינים אתכם נכון. ואת צריכה לזכור שתפקידם לעזור לכם. ותמיד יש אפשרות לשאול לשאות לגבי מה שאתם לא מבינים או לא מסכימים ולהפסיק את התהליך בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)