המשך שאלה לנעמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המשך שאלה לנעמה
    אמא
    28/11/2009

נעמה שלום, סייעת לי בעבר בנושא זה ואשמח אם תוכלי לסייע לי שוב. בני בן שלוש, בן יחיד. מפותח יפה בכל המובנים. הוא החל בגן חדש רב גילאי השנה והשתלב בסדר.
    בני מאוד חברותי, והקושי שאני מאתרת הוא עם חבריו לגן הגדולים ממנו בשנה ויותר. בכל פעם שהוא נתקל באחד מהם, הוא קורא להם ואומר להם שלום (ונראה שהוא מחפש מאוד את הקשר עמם). במרבית המקרים, הם מתעלמים ממנו (שזה לא קל לי לראות) ואז לעיתים הוא מוותר ולעיתים הוא ניגש יותר קרוב, מנסה לתקשר איתם בדיבור תינוקי או אף בדחיפות שנראה שמעצבנות את אותם ילדים והתוצאה היא שהם מתעצבנים עליו ודוחים אותו. לי קשה לראות את זה חוזר על עצמו שוב ושוב. הייתי רוצה שבני ירפה ויפנה לבני גילו אך הוא אינו מוותר. שאלתי היא מה לעשות בכללי עם המצב כי אני לא רוצה שתהיה לו שנה שלמה של חוויית דחיה חוזרת ואני חושבת שחשוב שיילמד איך לגשת נכון לילדים (ייתכן שאם היה ניגש בלי הקולות התינוקיים הם היו מקבלים אותו). ומה אני אמורה לעשות כאשר מתעלמים ממנו בנוכחותי (להעיר להם, להתעקש שיענו לו). אני מאוד נעלבת בשבילו אך ייתכן שזו רגישות שלי. בקיצור, אני תוהה איך לפתור את הנושא הזה.
    גם כאשר באים אליו חברים הביתה, הוא נורא מתרגש ומתנהג באופן מעצבן שמקשה לתקשורת להיבנות.
    מה לעשות? תודה, אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה לנעמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    29/11/2009

אמא שלום,

המצב אותו את מתארת הוא מצב שכיח מאד. הילדים הבוגרים באותו הגן ,לרוב, נמנעים מלשחק עם הקטנים יותר. כבר אז ישנה "חלוקת מעמדות" מסויימת.אל לך לקחת זאת באופן אישי.
    מה שאת כן יכולה לעשות הוא לדאוג ולהפגיש אותו עם חברים בני גילו.
    את אומרת שאינך רוצה שיחווה שנה של דחיות. את חושבת שזה מה שהוא חווה בגן? לי נראה הגיוני יותר ששם, כאשר יש לו מבחר, הוא מוצא את מקומו ומשחק עם חבריו, שהם כנראה בני גילו.
    חששותייך מובנים ובהחלט לגיטימיים. בדקי סוגיה זו מול הגננת, שלדעתי תרגיע אותך.

איך לשחק עם בני גילו זה כבר עולם ומלואו. אנו, כהורים, צריכים ללמד את ילדינו כישורים חברתיים ורגשיים. איך להתמודד בחברה, איך לקבל לא, איך לשתף לחלוק, להתאזר בסבלנות וגם איך לספוג עלבונות.
    לעולם אל תילחמי את מלחמותיו. תוכלי, דרך התנהגות לא נאותה של אחרים להקנות לו ערכים.
    למידה חברתית בבית והרבה דוגמא אישית.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחידוד השאלה

אמא
    30/11/2009

נעמה, תודה על תשובתך אך לא ענית לי מה אני עושה במצב בו אני רואה את בני קורא לאותו ילד ורואה אותו מתעלם. כלומר אני רואה את הילד שלי נפגע ומה? שותקת? נותנת לו להיפגע, איזה מסר אני מעבירה לבני ככה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא

נעמה סבג שמש
    30/11/2009

היי,

במצב בו את רואה סיטואציה כזו או כל סיטואציה בה בנך מעורב, חשוב שתשקפי לו את המצב, תתארי לו במילים מה קרוב לוודאי הוא מרגיש ואף תתני שם לרגש.
    לדוג': זה מאד לא נעים שקוראים לילד והוא לא מתייחס נכון? אתה בטח מאוכזב. או זה יכול מאד להעליב לקרוא לחבר שלא מתייחס. זו לא התנהגות חברית. אולי כדאי שנמצא חבר אחר לשחק איתו? או- אני מאד אשמח לשחק איתך, אני מאד נהנית מחברתך.

שקפי לו את רגשותיו. אל תיפגעי בשמו. עבורו זה הרבה יותר פשוט...

בסבלנות ובהתמדה תלמדי אותו להתמודד עם מצבים חברתיים. אם תעשי את העבודה בשבילו ותעירי לילד, הוא יצפה שתמיד יפתרו עבורו את בעיותיו וזה רק יפגע בבטחונו העצמי.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו