מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכלב שלנו גוסס... איך מתמודדים?טל29/11/2009
שלום לכם,
בצער רב, ביום שישי האחרון, אחרי רנטגן ואולטראסאונד גילינו שלכלב שלנו (בקס, פויינטר אנגלי בן שש וחצי) יש סרטן... זה בבטן וזה גדול והוא כנראה כואב, הוא לא אוכל ומרזה מאוד מיום ליום...
הווטרינרים הסבירו שלא ניתן לעשות כלום ולא כדאי כמובן לתת לו לסבול.
אחרי כל הבכי והכאב שלנו, אנחנו גם לא יודעים איך להכין את ביתנו בת השלוש לקראת יציאתו של בקס מבייתנו ומחיינו בבת אחת...
היא כמובן נולדה כשהוא איתנו ומבחינתה הוא חלק מהמשפחה.
מה לעשות? איך להכין אותה? מה לספר לה?
היא יודעת שהוא חולה ומספרת לו שיהיה בסדר ושכדאי לו לקחת את התרופות...
אני חושש להעביר מסרים שגויים, אנא עיזרו...
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב גוסס
סמדר ריינר29/11/2009שלום טל,
אכן נושא כאוב מאוד. כדאי להכין את ילדה ולומר לה, שלבקס מאוד כואב, ועוד מעט, הוא יצטרך לעזוב אתכם וללכת לנוח מהכאבים שלו. אתם לא תוכלו לראות אותו, אבל תוכלו לצייר לו ציורים ולכתוב לו מכתבים. לתת לילדה לשאול שאלות סביב העניין הזה לפי הבנתה, ולתת לה אולי לצייר לו. היא תוכל לבחור אם היא רוצה לצייר את המקום החדש שלו, והיא תיתן לעצמה תשובה שתניח את דעתה, לפי הדמיון, ואתם יכולים להשתתף בכך אם היא תשתף אותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא לא עלולה לפתח פחדים?
טל29/11/2009שמי שחולה עלול למות?
היא מעורבת ודואגת לו שיבריא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב גוסס
סמדר ריינר29/11/2009ישלום טל,
ילדים בגיל הזה בדרך כל לא לגמרי תופסים עדיין את משמעות המוות. עם זאת היא בהחלט עלולה לפתח פחדים. את לא יכולה למנוע את זה על ידי מציאת הסבר מושלם. פחדים הם חלק מהחיים והם מלווים אותנו כל פעם שאנחנו מגלים אמת נוספת על החיים שלא נעימה לנו. את יכולה לרכך עבורה את החשש הזה, שלא כל מחלה מסתיימת כך, אלא רק מחלה חמורה וגם זה לא תמיד, וכמובן לנחם אותה, בהרבה חום ואהבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה...
טל29/11/2009כך נעשה...
שמתי לב שפנית אלי בלשון נקבה, אז אני טל - האבא.
הבעיה היא שכל כך קשה לי לדבר על זה, אני בטוח שגם מולה לא אוכל להסתיר כמה זה כואב לי.
וכשאני אומר לא אוכל להסתיר, אני מתכוון שאני עלול לפרוץ בבכי ברגע שהיא תשאל שאלות או תראה סימני עצבות...
אירוני, אחרי שחשבת שאני האמא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה וסליחה:-)
סמדר ריינר29/11/2009שלום טל,
הכנות שלך נוגעת ללב. לדעתי לא סוף העולם אם הילדה תראה אותך בוכה, זה רק אנושי בעיני. אבל אני מאוד מבינה, שבעצם הקושי הוא לא רק של הילדה, אלא גם שלכם ההורים. קודם כל אתם צריכים לספר לעצמכם מה קורה, וכשתהיו קצת יותר מעובדים עם זה יהיה גם יותר קל לספר לילדה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)