קשיי פרידה מסבתא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה מסבתא
    שלומית
    25/09/2007

יש לי נכדה בת ארבע וחצי.ילדה מאוד פקחית ומאוד רגשנית.יש בינינו אהבה עצומה ,אני כסבתא תמיד איתה היא אוהבת לבוא אלי אוהבת לשחק איתי וכשהיא מתארחת אצלי אני פשוט שם בשבילה.כשאני איתה ועם אחותה בת השנתיים וחצי היא תשחק עם אחותה ולא תמיד תפה אלי שאשחק איתה.יחסיה עם הוריה נפלאים למרות שכמו ילדה בגילה היא בודקת גבולות אבל לאחר שהושם הגבול היא מבצעת אותו.יש בעיה אחת איתה כשאני (הסבתא)אמורה ללכת הביתה שם אנו נתקלים בקושי ובחוסר יכולת שלה להפרד ממני.למרות שהיא יודעת שכל מה שאני מבטיחה לה אני מקיימת אני גם רואה אותה לעיתים קרובות אבל הסיטואציה הזאת של בכי הסטרי שאני לא אלך ולא אעזוב אותה חוזרת על עצמה.בדרך כלל היא מחבקת אותי בבכי כמובן נותנת לי נשיקה ואני כמובן מחזירה לה באותו אופן אך הבכי גובר בתחינה שלא אעזוב אותה.אני מאוד רוצה להקל עליה את הפרידה כי לי כסתא מאוד קשה לשמוע אותה בוכה בכי מר ומיוסר כשאני צריכה ללכת . אודה לך אם תוכלי לייעץ לי מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה מסבתא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה

שרון באומל
    26/09/2007

שלום שלומית
    אני מציעה לכתוב יחד עם הילדה סיפור עליה - על סבתא שבאה לבקר, מה אתן עושות ביחד, איך אתן מרגישות ביחד, ואח"כ לתאר את רגע הפרידההמעורר געגועים, עצב תסכול וכעס. אפשר לכתוב בספר דרכים להתמודדות עם הקושי, כמו שתהיה לה תמונה שלך בתוך הספר, והיא תוכל להציץ בה או בכלל הספר עצמו יכול להוות משהו שלך וממך שנשאר אצלה כשאת לא נמצאת. כנ"ל, אפשר לעשות זאת דרך משחק, ולדבר על הקושי באמצעות זו. סיפור ומששחק זו שפה שילדים מבינים ויכולים להתחבר אליה. לא להתעלם מהקושי אלא לעזור לה להתמודד עימו
    בברכה,
    שרון באומל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו