ילדי בן ה- 3 "מה איתי אני"?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדי בן ה- 3 "מה איתי אני"?
    אמא דואגת
    29/11/2009

אני אמא ל 3 ילידים הגדולה בת 4.8 האמצעי בן 3.5 והתינוק בן ה-11 חודשים בני האמצעי החל לטעון לקיפוח בטענה מה איתי אני כל דבר שאחותו או אחיו מקבלים והוא לא הוא שואל "מה איתי" אם הכנתי דפי עבודה עם ילדתי הוא שואל מה איתו, בבית אנו משתדלים לתת לכולם את אותו הדבר אך במידה והוא לא מקבל מתחילה סצנת הכעס , מילים כמו "חוצפנית" או זריקת דברים בנוסף כמעט כל סוף יום והגננת קוראת לי ומספרת לי שהוא הרביץ לילד הזה ולידה ההיא ללא סיבה הנראית לעין.
    ניסיתי את מגוון השיטות: הענישה, הפרס, השיחות , הפרגון אך לא הועיל האם מישהו יכול לתת לי רעיון נוסף איך להתנהג איתו- הוא ילד חכם מאוד ופיקח בעל קליטה מהירה אך גם עקשן מאוד ודורש את מקומו לעיתים גם באופן קיצוני

מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדי בן ה- 3 "מה איתי אני"?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד סנדוויץ

סמדר ריינר
    29/11/2009

שלום אמא דואגת,
    מה שקורה לבנך הוא שהוא לא מבין מה מקומו בבית. עד לפני שנה הוא היה הכי קטן - זה תפקיד ברור: להיות הכי קטן זה אומר שהוא קטן וחמוד, מקבל הרבה פינוקים ויש פחות דרישות ממנו. הוא גם לא הכי גדול, כמו אחותו, שגם זה תפקדי ברור: היא הכי גדולה, ממנה יש ציפיות, היא יודעת יותר והיא הייתה קודם. יש לה הרבה כח. ילד הסנדוויץ - לא ברור מה מקומו, הוא לא זה ולא זה. הוא קטן במובן שאחותו גדולה ממנו, יודעת יותר ממנו והוא גדול במובן שהוא כבר לא תינוק ולא מקבל יחס כמו של אחיו. אז מה הוא כן? מה מיוחד בו? פה זה תפקיד שלכם ללמוד לתת לו התייחסות מובחנת. מה שמפריע לו זה לא באמת מה שהם מקבלים והוא לא מבחינה חומרית - אלא מבחינת תשומת לב והתייחסות ייחודית - גם של התפעלות מההיכולות שלו, גם לפנק אותו לפעמים כמו שעושים לקטנים, וגם לתת לו זמן איכות לחוד. הוא משיג כרגע את תשומת הלב שלו רק בדרך דרשנית. אם הוא יתרגל שיש זמנים קבועים שבהם זמנו מובטח (האח הקטן מקבל התייחסות דרך טיפול הפיזי בו, האחות מקבלת התייחסות דרך טיפוח היכולות שלה ודפי עבודה - מתי מישהו יושב איתו לחוד על משהו, להחליף לא צריך להחליף לו, וגם דפי עבודה כנראה לו מתאימים לו), לכן הוא צריך לדעת מתי יגיע תורו וסביב איזה נושא, ואתם צריכים לעמוד בכך בצורה עיקבית, למשל שאבא ישחק איתו כדורגל רבע בערב, אמא תצייר איתו בדפי עבודה מתאימים לגילו וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו