מבקשת עזרתכם(נשלח כבר ב26/11)

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרתכם(נשלח כבר ב26/11)
    מיכל
    29/11/2009

בתי בת ה 4 מקבלת את חמותי בדרך מאוד מעליבה (אני לא רוצה אותך אני רוצה את הסבתא השנייה , בכי כעס וכדומה). יש לציין שחמותי מקפידה לקחת אותה פעם בשבוע מזה שנתיים לבילוי משותף .
    כשהן כבר ביחד היא נהנת ובמצב רוח טוב אבל האינטרקציה הראשונית קשה מאוד.בתי מאוד רגילה להורי היא דיי גדלה אצלם וכל הזמן מטיחה בפני חמותי את העדפתה. לפני 3 שבועות ילדתי ומאז המצב החמיר ואף גרם לחיכוך בין הסבתות לצערי (חמותי קצת נשברה מהיחס של הילדה ).
    אין לי ספק בעובדה שהיא מקבלת אצל חמותי יחס חם ואוהב והמון פינוקים והייתי רוצה לדעת איך לגרום לילדה לשנות את התנהוגותה הפוגעת לסבתא ואיך לנהוג בעיניין(להתיחס לא להתייחס...). אודה לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאבק סבתות

סמדר ריינר
    30/11/2009

שלום מיכל,
    נראה לי שעל כתפיה הקטנות של ילדה בת 4 רובץ משהו שהוא מעל לכוחותיה. קודם כל היא ילדה, ומותר לה להגיב איך שהיא מרגישה, לא נראה לי שהיא עושה את זה בכוונה. ההשערה שלי,היא שיש משהו אצל אמא שלך שמשדר שהיא לא כל כך אוהבת תחרות, ושביתך משתפת פעולה עם זה באופן לא מודע. יכול להיות שאמא שלך היא אכן דמות כל כך משמעותית שביתך מפחדת "לבגוד" בה ולאבד אותה. אני לא מכירה את הדינמקיה הכללית במשפחתכם, האם יכול להיות שאמך היא דמות יותר דומיננטית ממך בהורות על הילדה? אחרת קשה לי להבין איך זה כל כך משפיע עליה. אם הילדה מרגישה שאמך הדמות המשמעותית, הנאמנות תהיה תמיד אליה כי הילדה מרגישה שהיא תלויה בה ובלעדיה אי אפשר. ואם אמך משדרת, גם אם באופן סמוי מאוד שהיא נפגעת אם הבת שלך נהנית עם מישהו אחר אחרי כל מה שהיא השקיעה בה, זה פועל את פעולתו.
    זו ההשערה שלי, ואם היא נכונה אז העבודה היא בכיוון הדינמיקה המפחתית אצלכם ולא בכיוון עבודה עם הילדה. הדבר הכי חשוב הוא שאתם תקחו את מקומכם כהורים משמעותיים במשפחה במקום הורייך, עם הכל הכבוד.
    אני מזכירה שוב שזו רק השערה שלי כי אין לי מספיק נתונים לדעת מעבר לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו