מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה של אחות בכורה באחותה הצעירה ממסימה30/11/2009
שלום. יש לנו שתי בנות מקסימות בנות 7 ו-8. לאחרונה אנחנו נתקלים בבעיה - שרק הולכת ומחמירה: הבת ה"גדולה" כל הזמן מתחרה בבת הקטנה ממנה. אם הצעירה קוראת ספר, הבכורה חייבת לקרוא גם היא את אותו הספר - ולהיות כל הזמן ביתרון מספרי על פני אחותה. וזו רק דוגמה אחת. הבת הצעירה, לעומת זאת, אינה תחרותית כלל. אין לה שום בעיה שאחותה תשיג אותה - כל עוד זה לא פוגע בה עצמה. אבל לעתים נוצרים מצבים שזה כן פוגע בה - ואז היא מאוד מתקוממת (אתמול, למשל, היא רצתה להמשיך לקרוא בספר - ולא הייתה מוכנה לוותר - דבר שהוביל להתפרצות רגשית של האחות הגדולה). הבכורה שלנו מבינה שהיא מתנהגת לא בסדר - ונראה לי שבתוך תוכה היא גם יודעת אפילו לקרוא לילד בשמו - "קנאה" - אבל היא לא מצליחה להתגבר על כך. מעבר לעצה המתבקשת "למצוא לכל אחת תחום עניין משלה" - מה עוד אפשר לעשות כדי להפחית את הקנאה הזו ואת התחרותיות עם הבת הצעירה? האם עלינו לגונן על הבכורה - או לתת לה להיפגע ולהתמודד?
יש לציין שבמצבים שבהם אנחנו כועסים על הבת הצעירה - הבכורה תמיד מגוננת עליה ומנסה לפשר. כמו כן, לאחרונה חלה פריחה בתחומים רבים אצל הבת הצעירה - כולל בלימודים - ואם עד כה הבכורה הייתה בטוחה ביתרונה בכל התחומים - הדבר מתערער, והוא זה שכנראה מוביל לתסכול הרב שלה ולתחרות הפנימית שהיא עורכת כעת עם אחותה.
האם יש דבר כלשהו שאוכל לעשות כדי לדכא את התחרותיות הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאת אחים/אחיות
ד''ר שירי שדה שרביט30/11/2009סימה שלום,
קנאת אחים היא חלק טבעי מההתפתחות, ולא ניתן למנעה לחלוטין. היא גם אחד הכוחות שדוחף אותנו להתפתחות ולהתקדמות, ולכן יש לה גם היבט חיובי, כאשר היא במידה.
עשית קישור יפה בין ה"פריחה" שחלה אצל הבת הקטנה לבין התעצמות הקנאה של בתך הגדולה. הפער ביניהן הוא לא גדול, וייתכן שהקטנה עשויה באמת "לעקוף" אותה בתחומים מסוימים. אם בתך מחזיקה באמונה שהיא חייבת להיות ראשונה, ושבמידה ואחותה תהיה יותר טובה ממנה, היא תהיה יותר בולטת או נאהבת במשפחה, זה באמת מאוד קשה לה. כדאי לשוחח עמה ישירות על הקנאה, ולא להשאיר את הרגש הזה "בתוך תוכה" כפי שכתבת. חשוב שתסבירי לה שאתם ההורים אוהבים את שתי בנותיכן, ושלכל אחת יש תכונות מיוחדות משלה. וגם אם הן מתעניינות באותם דברים או קוראות את אותו הספר, את מתפעלת מכל אחת מהן והמקום המיוחד של כל אחת לא נפגע עקב התכונות של השנייה.
כדאי שגם אתם ההורים תבדקו ביניכם לבין עצמכם, באיזו מידה אתם משתמשים בהשוואות בין הילדות מבלי משים, ועד כמה אתם מתייחסים בהערכה להיבטים המיוחדים בכל אחת מהילדות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
סימה01/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
