מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוננות של ילדה בת 7.5דרומית30/11/2009
בתי בת 7.5, כיתה ב'. עם קשב וריכוז+היפר.
זה זמן מה שאני שמה לב שהיא מאוננת לפני השינה, היא טוענת שזה עוזר לה להירדם (בעקבות הקונצרטה שהיא נוטלת יש לה מעט קשיי הירדמות).
לאחרונה גיליתי שהיא מאוננת גם בכיתה.
הסברתי לה כמובן שאין בזה פסול אבל צריך לעשות את זה כשלא נמצאים עם אנשים אחרים.
לאחרונה יש לה גם התפרצויות כעס, בשלב הריבאונד מהכדור.
אני לא יודעת אם יש קשר בין התופעות.
בעוד כחודשיים קבעתי ביקורת אצל הנוירולוג, אבל הייתי שמחה לקבל מעט עזרה בנושא, איך לנהוג ומה לעשת במקרה הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
סמדר ריינר30/11/2009שלום דרומית,
נראה שעניין האוננות קשור יותר לקשיים ריגשיים ולא להפרעת קשב וריכוז. יכול להיות שהקושי הריגשי קשור בעקיפין למחירים שהיא משלמת על בעיית הקשה והריכוז אבל לא נראה לי שהאוננות נובעת ממנה ישירות. כפי שהיא אמרה לך היא משתמשת בזה כדי להירגע ואולי כדאי ללמד אותה שיטות אחרות להירגע, כמו נשימות או הרפיית שרירים. בנוסף להעניק לה מהון מגע וחום כי לפעמים אוננות מוגברת יכולה להיות קשורה לחסך מהסוג הזה או תחושה של בדידות שהיא חשה. למשל בבית הספר כשהיא לא מבינה מה קורה בגלל בעיית הקשב, או לפני השינה. אני א יודעת איך משכיבים אותה לישון אך ייתכן שהיא זקוקה לליווי - סיפור, חיבוק ונשיקה, אחרת המעבר לשינה קשה לה ריגשית והיא מנחמת את עצמה לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)