מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי התנהגות ילד בן 4עדי25/09/2007
שלום, יש לי ילד מקסים בן 4.1 מאוד רגיש אך עם זאת הילד מחטיף בגן. אני חושבת שהדבר נובע מחוסר ביטחון אישי . לפני כשלושה שבועות עברתי לגור עם בני לדירתו של בן זוגי בתל אביב יש לציין כי הוא לא אב הילד.( האבא אינו בקשר איתנו מגיל 0).
עד עכשיו אני ובני גרנו עם אמי ואבי ולפני שבועיים ניתקתי אותו מהם ועברנו לתל אביב לסביבה חדשה ולגור עם בן זוגי שעד היום לבני ולו לא הייתה מערכת יחסים מבוססת.
הילד נכנס לגן ןמועדונית חדשה על כל המשתמע מכך.
ואז הגננת אמרה לי שהוא מרביץ בגן לא כל הזמן ולא מרוע אך מחטיף התופעה הייתה גן בגן שנה שעברה, כל פעם שהוא נכנס לסיטואציה חדשה מאוד קשה לו למצוא את עצמו, איך עליי לנהוג מולו בעניין המכות?
בצאת יום כיפור הוא נתן לבן זוגי אגרוף שנאוד כאב לו. יש לציין שזאת פעם שלישית שזה קורה אך הפעם בניגוד לפעמים קודמות בן זוגי צעק עליו והחזיר לו לא חזק אך כן החזיר לו לטענתו הוא חייב ללמוד שזה לא נעים על בשרו. וכעת יומיים אחרי זה הוא עדיין מתייחס אליו בקרירות כי הוא טוען שהילד חייב להבין שיש השלכות למעשיו ושהוא לא ייסלח לו אחרי 2 דקות רק כי הוא מבקש סליחה.) הוא חושב שהילד הבין שאם הוא מבקש סליחה ישר סולחים לו וכך הוא מתחמק מחומרת המעשה והשלכותיו(
האם התנהגותו נכונה? איך צריך לנהוג במצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בטלויזיה
שרון באומל26/09/2007שלום עדי
אני חושבת שבנך כרגע נמצא בסיטואציה מאוד מורכבת של הסתגלות למצב חדש ולא מוכר מכל הבחינות (בית חדש, איזוקר חדש, גן חדש, ודמות חדשה בחייו). אני חושבת שהוא זקוק לעזרה בהסתגלות לכל המצב הזה, והייתי במקומך פונה לאישד מקצוע, כי הדבר מורכב. הרבה פרידות והרבה התחלות חדשות. אני חושבת שעל ידי האלימות בנך מבטא תסכול ומצוקה פנימית גדולה מאוד.
לגבי החזרת מכות: כשמבוגר מחזיר לילד מכות על המכות שהוא מקבל ממנו, הילד לומד שזו הדרך - תסכול פותרים על ידי אלימות. אני לא ממליצה להמשיך בדרך זו. תפקיד המבוגר הוא להכיל את הכעסים והתסכולים של ילד ולא "לרדת לרמה שלו".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)