ילד בן 7 שקשה לו עם הפסדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 שקשה לו עם הפסדים
    חיננית
    01/12/2009

שלום רב,

הבן שלי בן 7 והוא תחרותי מאוד, אין לי בעיה עם זה ומבחינתי זה בסדר, אבל אני מרגישה שלילד עצמו זה מתחיל להוות בעיה כי בצהרון כאשר הם לפני שיעור אנגלית עושים חימום במשחקים והוא מפסיד אז הוא מנסה לחפש תירוצים שלא נכון הוא "לא הפסיד" ואם לא מוותרים לו הוא ממש נהיה עצוב עד דמעות בעיניים וזה משפיע עליו ריגשית אח"כ לכל היום ולמחרת אם יש משחק מסוים שהוא הפסיד בו אז הוא לא מוכן לשחק שוב לדעתי הוא מפחד לחושולהתמודד עם תחושת האי נצחון שוב ולכן מרים ידיים.
    אני מאוד מנסה ללמד אותו שפעם מנצחים ופעם מפסידים וגם להפסיד צריך לדעת ולפרגן לחבר שניצח, כמובן בשפה שלו אבל אני מרגישה שאין לי את הכלים לעזור לו.
    אודה מאוד על עצה טובה.

יום טוב
    חיננית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 שקשה לו עם הפסדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 שקשה לו עם הפסדים

סמדר ריינר
    01/12/2009

שלום חיננית.
    את צודקת שהוא צריך להשלים בשלב מסויים עם הפסדים. המסר שאת מעבירה לו על כך שזה בסדר גם להפסיד הוא מסר נכון וטוב. יחד עם זאת זה סביר מאוד, בגילו שיהיה לו קשה עם זה, זו אחת המטלות ההתפתחותיות של הגיל הזה והוא מתמודד איתה. מה שאני שמה לב, זה שלא עצם הניצחון הוא הדבר היחיד אלא שיוותרו לו. כלמור גם אם הוא לא ניצח - וויתרו לו זה בסדר מבחינתו? כאן באמת יש בעיה. יכול להיות שהו אמרגיש שאין לו מספיק כלים כדי לנצח ואז יש תחושת נחיתות גדולה שה א מנסה להכחיש אותה על ידי עיוות של המציאות - כאילו הוא לא באמת הפסיד. השאלה איך הוא משחק במקומות אחרים. האם הוא משחק גם בבית? ועם מי? האם משחק איתכם ההורים? האם אתם מוותרים לו? אחת הדרכים לעזור לו היא לשחק איתו בבית אבל באופן שיכול ללמד אותו לנצח. ילדים בגיל הזה צריכים להבין עדיין לקבל עזרה בהבנה של אסטרטגיות משחק - יכול להיות שהוא לא ממש למד איך כדאי לשחק כדי לנצח וצריך קצת לעזור לו שם כדי שירגיש יותר ביטחון ולא יצטרך שיוותרו לו כדי לנצח אלא ינצח באמת . מעבר לזה החיים ילמדו אותו, הוא יבין מהר מאוד שאם הוא לא משתלב לא משחקים איתו והוא יצטרך להתפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שאינו יודע להתמודד עם הפסדים

חיננית
    03/12/2009

סמדר שלום,
    תודה על ההתייחסות, בן יודע לנצח יפה המון פעמים בזכות עצמו בזה אין לי ספק, בצהרון יש עניין שאם מנצחים מקבלים פרסים קטנים וזה מטריף אותו יותר , וקשה לו להתמודד עם ההפסד החומרי.
    בבית אנחנו משחקים המון במשחקי קופסא וקלפים כמו טאקי ופיקולו ואני ממש לא מוותרת לו על ניצחון, כאשר הוא מתעצבן שהוא מפסיד אני מפסיקה את המשחק ואומרת לו שהתחושה שהוא נותן לי כאשר אני מנצחת לא נעימה לי ולכן אני לא מוכנה לשחק איתו אז הוא מתנצל ומאוד משתדל לפרגן אחרי שאני מנצחת.
    עם החברים שלו בבית הספר או אצלנו בבית כאשר הוא מפסיד אני רואה שהוא המון פעמים תופס את עצמו ו"משחק אותה" כאילו לא מזיז לו למרות שבפנים אני יודעת שהוא משתגע יחסית זה עובר לו מהר( יש לו המון חברים) .
    השאלה שלי איך להגיע אליו שידבר על מה הוא מרגיש כשזה קורה ואיך אפשר להפוך את ההרגשה של הכעס ? אני בטוחה שהחיים ילמדו אותו אבל מנקודת מבט של אמא הייתי שמחה לעזור לו לעבור דברים בקלות.

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא אוהב להפסיד

סמדר ריינר
    03/12/2009

שלום חיננית,
    נשמע לי מהתאור שלך לבנך קשה התמודד עם הפסדים אבל הוא מסתדר בבית ובבית הספר ברמות שונות. בצהרונית זה קשה לו בגלל הפרסים. לא ברורה לי מדיניות הפרסים בצהרונית, איזה מסר חינוכי היא באה לקדם. אני יכוה להבין שנותנים פרסים או מדבקות על התנהגות טובה אבל לא על נצחונות במשחקים. האם ניסית לברר מדוע הם עושים זאת? בעיני יש כאן מסר להישגיות מיותרת במה שאמור להיות תרבות של פנאי. כל העניין במשחק הוא משחקיות שבו ושאין שם לחץ כמו החיים האמיתיים, הפרס מקלקל זאת וגם מסכסך בין הילדים. לא ברורה לי המדיניות הזו, אולי כדאי שתבררי אותה. מעבר לזה הילד הוא תחרותי בצורה סבירה לגילו ואני מניחה שהוא יסתגל להפסדים עם הזמן ועם המסרים הנכונים שעוברים ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו