עזרה דחופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה
    דוד
    01/12/2009

שלום רב
    אני ואישתי לשעבר בהליכי גירושין אנחנו לא חיים ביחד כבר 4 חודשים . יש לנו בן מקסים בן 1.8 והוא חי עם אימו . הוא עדיין לא יישן אצלי מכיוון שאמא שלו חושבת שזה מוקדם מידי בשבילו וכנראה גם בשבילה.
    הבעיה שבגינה אני פונה אליכם לייעוץ היא שאני עובד בעבודה השולחת אותי לחו"ל לשבועיים ואז אני נמצא שבוע בארץ ומשתדל לבלות עם הבן שלי ככל שניתן .
    אימו טוענת כי ה"העלמות" שלי כל פעם לשבועיים פוגעת בילד וכל פעם שאני מגיע לוקח לו מספר ימים לעכל את השינוי וכשאני נוסע לוקח לה מספר ימים להרגיע אותו שוב . האם לדעתך /כם יש אפשרות שהילד שלי ייפגע מהנסיעות התכופות שלי ?

תודה רבה
    דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה

סמדר ריינר
    01/12/2009

שלום דוד,
    לצערי הרב התשובה לשאלתך היא בהחלט כן. ילד זקוק לקביעות ויציבות של הדמויות המטפלות בו. זה אחד התנאים הכי חשובים להתפתחות בריאה מבחינה ריגשית. העובדה שהילד שלך נפרד ממך לשבועיים שלמים בכל פעם היא קריטית לגבי היכולת שלו להפנים אותך כדמות משמעותית בטח בגילו. גם בגיל יותר מאוחר, במידה ותיעדר באופן הזה הוא ילמד שאי אפשר לבנות על נוכחותך ברגעים קריטיים של חייו, בשעות משבר שעלולות להיווצר דווקא שאת בחו"ל אי אפשר לפנות אליך לעזרה, אסיפות הורים, מסיבות סיום ועוד ועוד אירועים משמעותיים שלא בטוח שתוכל להיות בהם. יש לכך משמעות אדירה על ההתפתחות הריגשית שלו ועל התחושה שהוא חשוב לך. ילד לא מבין ריגשית (גם אם מסבירים לו, זו הבנה מילולית ולא תמיד ריגשית) שאבא לא נמצא כי הוא לא יכול. מבחינת הילד, גם אם זה לא נאמר, יש אפשרות שאבא לא נמצא כי אני לא מספיק חשוב לו. העבודה יותר חשובה לו.
    לכן, למרות שאולי נדמה לך שאשתך לשעבר לא אובייקטיבית וקשובה לעצמה ולא לילד, מה שאולי יכול להיות נכון , בעניין הזה היא צודקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו