אלה לגבי פעוטה בת שלוש וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אלה לגבי פעוטה בת שלוש וחצי
    הדס
    02/12/2009

יש לי בעיה עם בתי,
    בתי בת שלוש וחצי ילדה יחידה. בכל פעם שנותנים מחמאה לילד אחר לדוגמא: "אתה ילד גדול כל הכבוד" וכו' גם בגן לפי דברי הגננת וגם בבית. היא אמנם מקבלת הרבה חיזוקים ומחמאות ובכל זאת היא כל הזמן דורשת ומבקשת. סיטואציה: ילד בגן אמר לה שאביה נמוך ואביו גבוה והיא לקחה את זה קשה מאוד.
    הילדה זקוקה שיאמרו לה שהיא גם גדולה וגם יפה וכו' ברגע שאומרים לאחרים וזה מגיע לסף כעסים.
    מה לעשות? האם יש צורך ביעוץ מקצועי בעניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי פעוטה בת 3 וחצי.

סמדר ריינר
    02/12/2009

שלום הדס,
    לא פירטת בשאלה מהן התגובות שלה בדיוק, ועד כמה הן בכלל מפריעות? האם משתוללת, מתפרעת, ולא מתפקדת חצי יום אחר כך, או כועסת ואחרי כמה דקות זה עובר לה? לא על כל דבר צריך טיפול, ובטח לא בגיל כזה קטן. הילדה מקנאה, וקשה לה, כדאי לדבר איתה על כך שלה יש את התכונות היפות שלה ולאחרים יש את שלהם וזה יש למישהו יש משהו שלה אין זה לא אומר שהיא לא שווה. תשימו לב האם בבית יש דגש הישגי מסויים לגבי כמה דברים צריכים להיות יפים וטובים. כמה מהפעילות בבית יכולה להיות סתם להנאה וכמה צריך כל הזמן למדוד הכל - האם זה טוב האם זה מצויין וכו'. אם לכם יש גישה כזו, גם אם זה לא נאמר לה במפורש, יכול להיות שהיא קולטת שזה חשוב וזה מלחיץ אותה. העניין הוא לא תת לה בכרח יותר חיזוקים אלא לייצר יותר ויותר אינטראקציות שלא מבוססות על חיזוקים אלא על אהבה בלתי מותנית - כלומר לא משנה אם היא ציירה יפה או לו, זה כיף לצייר, ולא משנה אם היא נראית יפה או לא אוהבים אותה בלאו הכי וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

הדס
    02/12/2009

התגובות בעיקר של כעס ורצון לקבל את תשומת הלב, כלומר את המחמאה ברגע שהיא מקבלת זה עובר והיא ממשיכה בסדר היום.
    אני מקווה באמת שלא הגזמנו בעניין, אבל בהחלט אני משתדלת לא לפתח סוג של מצויינות וכו', בבית אנחנו לא עובדים איתה, או מנסים ללמדה מעבר למה שהיא מקבלת בגן . הרצון שלה בעיקר לשחק משחקי כאילו בבית. לא תמיד אנו כמובן משתפים פעולה .. בשל עיסוקים וכו'.
    יתכן והדבר נגרם כתוצאה מהגן. אולי בשל רצונה להיות במרכז. באמת שאין לי מושג בעניין.
    היא לא משתוללת אבל בהחלט גם לא מקבלת שאולי עוד ילדים הם גם יפים גם חכמים וכו'.
    אף פעם לא דרשתי מעבר ליכולת שלה. והחיזוקים והמחמאות באים באופן אוטומטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    02/12/2009

שלום הדס,
    לא התכוונתי בתשובתי לגבי הישגיות לכך שאתם עובדים איתה כדי לשפר את הישגיה. אבל יכול להיות שההתייחסות העיקרית שהיא מקבלת ממכם היא סביב חיזוקים, כמו שאמרת - באים באופן אוטומטי. אולי יש עוד דרכים להגיב אל הילדה מלבד לתת לה חיזוק שאתם פחות משתמשים בהם. למשל כשהיא מראה ציור - יותר להתעניין התוכן של הציור, לשבת איתה ולצייר גם, להשתתף בחוויה שלה ופחות לתת חיזוק יפה או לא יפה שיכול להיחוות כסוג של ציון, אלא לנסון להיות איתה בדרך אחרת מלבד חיזוקים. בדיוק בגלל שאני מסכימה איתך שהיא מחפשת דרך זה תשומת לב, אני מציעה לגוון את האופנים שבהם היא מקבלת תשומת לעוד דרכים מלבד חיזוקים. יכול להיות שאתם לא מתכוונים, אבל אם עיקר ההתייחסויות שלכם למעשיה הן דרך חיזוקים היא לא לומדת ליהנות מקשרים בעוד אופנים והחיזוקים נהיים הדברים העיקריים והקריטיים בחייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו