ילדה ביישנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה ביישנית
    מחרז דורית
    02/12/2009

שלום,
    יש לי ילדה בת 6 שמאוד רוצה ללכת לחוגים, היא בוחרת חוג, אנחנו הולכות להתרשם כולה התלהבות ואני רושמת אותה אלא שבפועל כשאנחנו מגיעות לחוג, היא לא מוכנה להשתתף, היא מתביישת ויושבת בפינה ואין בכלל על מה לדבר שאני אמתין מחוץ לדלת, אנחנו מגיעות למס' שיעורים רק לצפייה וגם זה לא עוזר.
    אפילו שיש בחוג ילדים שהיא מכירה היא לא משתתפת.
    החוג היחיד שהיא מוכנה ללכת אליו זה חוג שחיה אבל פרטני, אחת על אחת.
    אני חושבת שלחוגים יש ערך מוסף וחשוב לי מאוד שהיא תשתתף בחוגים, מה גם שהיא מאוד רוצה. מה לעשות?

תודה,
    דורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה ביישנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה ביישנית

סמדר ריינר
    02/12/2009

שלום דורית,
    הבעיה של ילדתך היא לא החוגים אלא הביישנות. לא תיארת איך היא בסיטואציות אחרות - האם היא מוזמנת ומזמינה אליה אחה"צ? האם היא משחקת עם ילדות אחרות רק כשזה אחת על אחת? איך היא בבית הספר? איך הייתה בגן? הרי הבעיה בטח לא התחילה רק בחוגים? יכול להיות שבאופן כללי קשה לה בקבוצה, ואולי צריך להרגיל אותה באופן הדרגתי קודם לשחק עם שתי ילדות שהיא מכירה שאתם מזמינים אליכם והיא מרגישה בבית ואחר כך קצת להקשות ולרדת למטה עם שתי ילדות ואחר כך להצטרף לקבוצה של 3, ואחר כך להצטרף לקבוצה של ילדים שהיא לא מכירה.
    אם הבעיה הזו קורית רק בחוגים, צריך לחשוב מה ההבדל בין החוגים למסגרות האחרות - למה היא יכולה לשחק בקבוצה במקום אחר ובחוג לא. האם המדריך זה מה שעושה את ההבדל? האם החוגים עוסקים בסוגים שונים של פעילות גופנית ושם במיוחד היא מתביישת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו