מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 3 ובעיית קקי רצינית ביותר!קואלה02/12/2009
שלום, בתי בת ה-3 גמולה מחיתולים כבר הרבה מאד זמן אבל רק בבוקר. לא הצלחתי עדיין לגמול אותה בלילה וכרגע אני לא רואה לזה סוף. העניין הוא, שהיא לא מסכימה בשבועות האחרונים לעשות בכלל קקי. ואז כשכבר אין ברירה ,יוצא לה בחיתול בלילה. לא עוזרים השכנועים , הדיבורים, ההבטחות לתגמולים ומתנה ברגע שהיא תעשה את זה. אז ניסיתי פשוט בלי חיתול בלילה והיא עדיין ממשיכה לעשות אבל בתחתונים וזה כמה פעמים בלילה כי הבטן שלה מלאה. אם אני מנסה רק לקחת אותה לשירותים יש צרחות ובכי עד השמיים והיא לא מפסיקה להגיד שאין לה קקי- מתכחשת אליו לחלוטין.
הייתה לה תקופה ארוכה לפני , שהיא מאד אהבה לעשות קקי. הייתה יושבת בערך חצי שעה כל פעם עם עיתונים :) בשרותים ומבקשת שנביא לה עט לפתור תשבצים ( כמו אבא :)) לא מבינה מה קרה ואיפה השתבשו הדברים ולמה היא התהפכה על זה ככה.
אחרי שהחלפתי לה הלילה תחתונים ומצעים איזה שלוש פעמים נראה לי שאני אפנה לפסיכולוג אבל אם אפשר את דעתכם - תודה רבה מראש
קואלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה עוד משהו
קואלה02/12/2009אני מנסה לחשוב על סיבות לבעייה אבל אין לי פתרון למצב- אני כרגע בהריון- והיא יודעת שעוד מעט מגיע תינוק למשפחה. אולי הבעייה החמירה מפני שאנחנו מדברים על זה איתה יותר מדי .
היא מבקשת חיתול בלילה ואני מסבירה לה שהיא ילדה גדולה וכבר לא תינוקת , היא מתחילה לבכות שהיא כן תינוקת- היא עושה את זה כשאני מבקשת ממנה להוציא את המוצץ - היא המווון איתו.
אולי זה בגלל שהיא בצהרון אחרי הגן- עד ארבע, לא שאני יכולה לעשות בקשר לזה הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה עוד משהו
קואלה02/12/2009אני מנסה לחשוב על סיבות לבעייה אבל אין לי פתרון למצב- אני כרגע בהריון- והיא יודעת שעוד מעט מגיע תינוק למשפחה. אולי הבעייה החמירה מפני שאנחנו מדברים על זה איתה יותר מדי .
היא מבקשת חיתול בלילה ואני מסבירה לה שהיא ילדה גדולה וכבר לא תינוקת , היא מתחילה לבכות שהיא כן תינוקת- היא עושה את זה כשאני מבקשת ממנה להוציא את המוצץ - היא המווון איתו.
אולי זה בגלל שהיא בצהרון אחרי הגן- עד ארבע, לא שאני יכולה לעשות בקשר לזה הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית גמילה
סמדר ריינר03/12/2009שלום קאולה,
אני חושבת שהבנת נכון שיש קשר בין ההריון שלך לבין מה שקורה. הבת שלך חושבת שעכשיו יהיה תינוק אחר והיא תצטרך להיפרד מהתינוקות ולהיות גדולה לנצח, ולא תוכל לחזור להיות תינוקת לעולם. ילדים בגיל שלוש הם עדיין לא גדולים, הם "קצת גדולים" והם רוצים שתהיה להם האופציה לחזור להיות תינוקות באופן זמני כשבא להם. ככל שאת אומרת לה שהיא גדולה היא מתעקשת להיות קטנה ויש ביניכן מאבק על זה שבא לידי ביטוי בעניין של המוצץ ובעניין של הגמילה. כדאי להפסיק להגיד לה כל הזמן שהיא גדולה. היא רוצה לגדול בעצמה, גם אם לא תגידי לה את זה כל הזמן, ויש דברים שבהם היא גדולה גם ככה - היא הולכת לגן עד 4 ובטח עוד דברים. אפשר להגיד לה שהיא קצת גדולה וקצת קטנה, ותמיד היא יכולה לחזור קצת למוצץ ובקבוק ולחזור להיות שוב תינוקת של אבא ואמא, ואחר כך לחזור להיות קצת גדולה ואז לחזור שוב - עד שהיא לא תצטרך יותר.
משהו נוקשה מדי כנראה באופן שאת רוצה שהיא תגדל כבר ויתפנה לך מקום לתינוק חדש והיא מרגישה מגורשת מגן עדן. צריך להגמיש את זה קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)