ילד בן 4 שאין לו חברים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 שאין לו חברים
    ענת
    03/12/2009

שלום,
    יש לי תאומים בני 4 שנכנסו לגן חדש בספטמבר. הבן שדווקא מאוד חברותי, לא מצא את מקומו בגן. הוא משחק בעיקר לבד או מנסה להתחבר לילדים אבל זה לא הולך לו. הוא מתוסכל שאחותו פופולרית ובזמן האחרון הוא התחיל לדחוף ילדים (וזה ילד עדין שבחיים לא הרביץ).
    ילדים שהוא מאוד רוצה בחברתם, לא מעוניינים להיות חברים שלו..
    איך אני עוזרת לו? איך אני נותנת לו כלים לרכוש חברים? הוא ילד מקסים ואני חוששת שזה יפגע לו בביטחון העצמי ובתחושת הערך העצמי.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 שאין לו חברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 שאין לו חברים

סמדר ריינר
    03/12/2009

שלום ענת,
    מאין לך המידע - האם ראית בעצמך או שמעת מהגננת? אם ראית בעצמך, תנסי לחשוב מה הוא עושה לא נכון כשהוא ניגש לחברים. כדי לתת לו כלים כדאי שנדע מה קורה שם שלא הולך. כדאי שתצפי בהתנהגותו ליד ילדים בגן או אחה"צ ותנסי להבין מה הוא לא עושה נכון ותדברי איתו על כך - האם נדחף? האם יוזמים איתו והוא זה שלא מגיב נכון? וכו'.
    \בנוסף כדאי לנסות לקבוע אחה"צ קודם כל עם החבר פוטנציאלי אחד, ללא אחותו, ולתת לו לרכוש ביטחון אחד על אחד ובלי התחרות עם אחותו ואחר כך להתקדם לעוד ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו