חוגים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוגים
    מיכל
    03/12/2009

שלום רב!
    בתי בת 5 פתאום החליטה שהיא לא רוצה יותר ללכת לחוגים בשעות אחה"צ. התגובה הראשונה שלי היתה לתת לה קצת זמן. אחר כך ניסיתי לדבר איתה ולברר למה היא לא רוצה. כל פעם היא השתמשה בתירוץ אחר. הצעתי לה כל מיני חלופות, אך ללא הועיל. בשלב הבא התחלתי קצת לכעוס. למרות שאני יודעת שחוג זה פנאי וזה ניתן לבחירה ולא הכרחי כמו בי"ס למשל. אבל עדיין לדעתי החוגים מאוד תורמים, הם מוסיפים מעבר בתחומים שונים. מאז שהיא הפסיקה היא פשוט יושבת בבית וכמובן שמשעמם לה. היא עושה כל מיני יצירות, אבל גם זה קצת נמעס לה. היא מתלוננת שמשעמם לה. אמרתי לה שאם היתה הולכת לחוג זה לא היה קורה. בנוסף, הרגשתי קצת חוסר הערכה מצדה. יש ילדים שמאוד רוצים ללכת לחוגים ואין באפשרותם או מסיבה כלכלית או כי אין מי יקח אותם. ופה הילדה לא מעוניינת. אני חושבת שהילד צריך להיות עסוק ולא להתבתל בלי תעסוקה בבית. פשוט חבל לי מאוד ואני לא יודעת איך להתנהג. כלומר, האם להפסיק לדבר איתה על העניין בכלל או מה כן להגיד לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוגים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוגים

סמדר ריינר
    03/12/2009

שלום מיכל,
    לא ציינת בכמה"חוגים" מדובר. חוג אחד או שניים בשבוע זה מספיק לכל ילד. חוגים לא אמורים לתת מענה לכל שעות אחה"צ לכל השבוע. קצת בטלה זה דבר חשוב מאוד לכל אחד, זה הזמן שבו אנחנו מארגנים לעצמנו את המחשבות, ולא עסוקים כל הזמן בלעשות. להיות בעשייה בלי הפסקה זה גם דבר לא בריא. יכול להיות שהילדה מתנגדת לחוגים בין השאר בגלל שהיא מרגישה לחץ מצידך לשלוט בה ובזמן הפנוי שלה כל הזמן.
    אני מציעה שתרפי מהעניין לכמה זמן, ואחר כך תציעי לה חוג אחד בלבד בשבוע. בשאר הזמן אפשר ללכת לחברים או לשחק קצת לבד או להתבטל (כן, כן חשוב מאוד) או לבלות קצת זמן איכות עם אמא או עם אבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו