הבן שלו בן השלוש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבן שלו בן השלוש
    דלית
    03/12/2009

בני בן שלוש וחצי,שנה ראשונה בגן כמו כל ילד רגיל התחיל את הימים הראשונים בבכי קורע לב עד שלאט נראה שהתחיל להתרגל למסגרת החדשה וזה רק נראה כך.הילד הוא ילד שקט קצת מופנם ומאוד חכם משוגע על פאזלים ומאוד קשור אליי ואני אליו ,הוא הקטן אחרי שתי בנות,הגדולה בת 12.5 והשניה בת 9.5 .הוא ינק ממני עד גיל שנתיים וחודשיים ומפה הקשר החזק והתלות בי ואני בו.לי היה מאוד קשה להשאיר אותו בגן כי מעולם לא עזבתי אותו אפילו לא אצל המשפחה למרות שכולם אוהבים אותו והוא אותם [אולי העובדה שאני לא עובדת יצרה קשר מאוד חזק בינינו].אני התחלתי להתרגל לשינוי כשהוא בגן אבל לו זה מאוד קשה .בשבועיים הראשונים הוא נכנס לאווירה השתלב עם הילדים שיחק איתם אכל את הארוחה ויצא לחצר ונראה שהוא מתרגל ,למרות שבבוקר מאוד קשה לי איתו ,הוא לא רוצה ללכת לגן,אני מלבישה אותו וממציאה כל מיני מקומות ללכת אליהם רק כדי שלא יבכה כי הולכים לגן פעם לבנק פעם לאבא לעבודה[בעלי עובד רחוק מהבית והוא בא פעם בשבוע].תמיד לפני הגן בכמה מטרים אני מרימה אותו ומכניסה לגן כי הוא לא רוצה הוא רוצה הביתה.בגן הגננת מורידה אותו בכוח הוא מחבק אותי חזק ולא עוזב ,היא מכניסה אותו לגן והוא בוכה כמה דקות וזהו.אבל עכשיו בשלוש השבועות האחרונים הוא נכנס לגן בקושי בוכה קצת אבל יושב בכיסא לא משתתף בכלום,לא אוכל לא משחק לא שר ולא יוצא לחצר הוא מחכה לי וכשאני באה דבר ראשון שהוא מבקש זה את האוכל שלו.הוא מאוד חכם וכשהוא בא הביתה הוא מספר את כל מה שהיה בגן ,מה למדו מה שרו מי היה ומי נעדר יש לו זיכרון מאוד טוב והוא שם לב לכל מה שמסביבו.הגננת מאוד מתפלאת כשאני מספרת לה על מה שהוא אוגר מהגן על מה שלמדו [כל שיר חדש שפעם ראשונה לומדים בגן או כל ידיעה הוא זוכר בעל פה ].הוא משתלט על המחשב לבד אוהב להרכיב פאזלים והגיע עד מאה חלקים אוהב משחקי זיכרון ופותר ממש בקלות.אני צריכה לציין שאת הגננת אני מכירה מזמן היא מהטובות והבת האמצעית שלי היתה אצלה שנתיים בגן ,והיא גם חברה של אחותי.אני יודעת שהיא שומרת על הילד כמו על הילדים שלה היא דואגת לו.אפילו בימים שהיא לא נמצאת והיא ממליצה לפנות להתיעצות עם הפסיכולוגית של הגן.אני מאוד מקווה לקבל דעה האם זה טבעי מה שהילד עובר או שצריך לפנות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלו בן השלוש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    04/12/2009

שלום דלית,
    את מתארת מאוד בפירוט מה קורה וזה בהחלט עוזר להבין. זה נשמע לא כל כך טבעי מה שהילד עובר, אבל אני לא בטוחה שצריך טיפול עבורו, ייתכן שכדאי להתחיל לקודם כל בהתייעצות עבורך סביב התלות שלך בקשר איתו. את האדם המבוגר ולכן האחריות להשתנות היא קודם כל עלייך, ובנוסף לילד יהיה קשה להשתנות בטיפול אם את תמשיכי לשדר לו באופן לא מודע שאת לא רוצה שהוא ייפרד ממך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן השלוש

דלית
    07/12/2009

תודה רבה לך על שנענית לי אני מאוד מקווה שהבעיה היא אצלי ולא אצלו ואני אנסה להתגבר על חולשתי במרחק ממנו.רציתי להוסיף משהו שהגננת סיפרה לי היום :הצורה החיצונית של הגן היא עגולה ומלמעלה זה נראה כמו שמסגד נראה .[אני מקווה שהבנת איך זה נראה] כשבני נכנס הוא בוחר כיסא ושם בדיוק במרכז[באמצע]ויושב ומשקיף על כולם וזה חוזר על עצמו כל יום .האם זה אומר משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    07/12/2009

שלום דלית,
    זה כנראה אומר שהוא נהנה להיות במרכז. אין שום דבר רע בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו