מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מסכימים על איך לגדל ילדיםדנית03/12/2009
אני בחורה בת 25, עם החבר הנוכחי שלי כבר חצי שנה ואנחנו מאוד אוהבים האחד את השני. אני לא חושבת להביא ילדים בשנתיים הקרובות, אבל הייתי רוצה לדעת שלקשר שלי עם בן זוגי יש את מה שצריך כדי שלפחות תהיה האפשרות להגיע לשם יום אחד.
כבר מספר פעמים אני מתווכחת עם החבר שלי על זה שחיבוק לילד זה לא פרס. הוא רואה איך האחיות שלו מתיחסות לאחיינים שלו וחושב שהן מפנקות אותם יותר מדי. לדעתי ,יש הבדל בין פינוק לבין לסרב לחבק את הילד שלך אלא אם הוא עשה משהו שיצדיק את זה. זה ממש מוזר לי כי הוא אדם מאוד חם ואוהב. הסברתי לו על החשיבות שיש לחיבוקים להתפתחות הקוגניטיבית של הילד, לביטחון העצמי שלו וכו', ואני לא מוצאת אוזן קשבת. כששאלתי אותו אם כשהוא יחזור מהעבודה הוא יחבק את הילדים שלו, הוא אמר שלא יזום את זה ושאחרי זמן מה הם פשוט ילמדו לא לבקש. הוא אפילו לא ידע להגיד לי אם הוא יחבק אותם בחזרה כשהם יגשו אליו במצב הזה או לא. הוא הוסיף דברם כמו "לא אכפת לי שיאהבו יותר את אמא מאשר את אבא". "אני אשקיע בהם זמן, אקריא להם סיפור ואשחק איתם, אבל את החיבוק שלי הם יצטרכו להרוויח". באיזו הרגשה ילד אמור לגדול אם הוא חושב שאת האהבה של אבא שלו צריך להרוויח? אני חושבת אנו צריכים לגדל את ילדינו בידיעה שאנו אוהבים אותם לא משנה מה. הוא חושב שילד צריך להיות עצמאי כבר מגיל קטן ממש כי "אמא ואבא לא תמיד יהיו שם, ושלא יתרגל. ילד שמחבקים אותו כל הזמן יגדל להיות סיסי". אני חושבת שזה פשוט אכזרי.
אני אמורה לסיים קשר אוהב בשלב כזה בגלל חילוקי דעות שכאלה? אם הוא מעיד על עצמו שעד לפני שפגש אותי לא ראה את עצמו חי בזוגיות ומאושר ממנה, איך אני יכולה לצפות ממנו להעיד על איזה אבא יהיה בעוד מספר שנים? הוא בעצמו אמר שלא הקדיש לזה הרבה מחשבה (למרות שהוא נשמע לי מאוד נחרץ בדעותיו). האם אני יכולה להסתמך על זה שכשהיום יבוא הוא ישנה את דעתו?
תודה מראש,
דנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסכימים על איך מגדלים ילדים
סמדר ריינר04/12/2009שלום דנית,
מבחינת עצם דעותייך לגבי גידול ילדים בהחלט נראה לי שאת צודקת יותר מבן זוגך. עם זאת לגבי הבחירה בו כבן זוג, זו נראית לי שאלה גורלית מדי מכדי להשיב עליה באינטרנט, והייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני או זוגי כדי ללבן את ההתלבטויות שלך בצורה קצת יותר רצינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)