כעס אצל ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כעס אצל ילדים
    מ.
    05/12/2009

שלום,
    אני עובדת במועדונית עם ילדים בכיתה א לאחר יום הלימודים בביה"ס.
    במסגרת שאני עובדת ישנם כמה מועדוניות מגן חובה ועד כיתה ג'.
    השנה התחלתי לעבוד לראשונה עם קבוצה אשר עכשיו בכיתה א שהגיעה אליי (כמובן) מגן חובה.
    יש לי ילדה בצהרון אשר ההתנהגות שלה מאוד מטרידה אותי.
    היא מתבטאת בעיקר בהמון בקשה לתשומת לב ובהתפרצויות בכי וכעס אשר לא פרופורציוניים כלל למה שקרה.
    השבוע קרה מקרה אשר "שבר את גב הגמל" והתחלתי לחשוד שמשהו ממש לא בסדר.
    הילדה גירדה איזשהו פצע שהיה לה בגוף עד שירד לה דם (הפצע לא היה גדול וגם לא נראה לי כואב במיוחד) היא הגיעה אליי עם הפצע ניסיתי להרגיע אותה ללא הצלחה, ניסיתי לשים לה יוד, פלסטר, מים אבל להכל היא סירבה לי בצעקות ובכי. נתתי לה סוכריה כדי שקצת תירגע, היא באמת נרגעה לכמה שניות אבל אחרי שהסתכלה שוב על הפצע התחילה שוב לבכות ולצעוק. רציתי להתקשר לאמא והיא לא רצתה שאתקשר אליה שותפתי לעבודה ניסתה גם להרגיע אותה ללא הצלחה ואף הצעקות והכעסים שלה התגברו כד כדי מילים כגון: "אני אשבור עליכם את המקרר" "מטומטמת" אני אבעט בך" "אני שונאת אותכם".
    בשבוע שעבר הילדה האשימה את אחת השותפות שלנו באלימות כלפיה (מה שממש לא הגיוני כי אנחנו עובדות בחדר אחד ואין מצב שאנחנו לא רואות אחת את השנייה מטפלות בילדים) ולבסוף היא חזרה בעצמה ואמרה שעניראה אולי אחד הילדים עשה לה את זה.
    כאשר דיברתי עם המדריכה שלה מהמועדונית בשנה שעברה בגן היא סיפרה לי שזה נמשך מהגן ובתחילת שנה שעברה בגן היא היתה נוהגת לחטט אצלה באיבר המין.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות..
    אנא עזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כעס אצל ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה במצוקה

סמדר ריינר
    05/12/2009

שלום מ,
    בצדק את מוטרדת. מדובר בילדה במצוקה קשה. האם דיברתם עם הוריה? עם הגננת? עם המורה?נראה שיש צורך באיסוף מידע לגבי הילדה והפניית המשפחה לטיפול ולאבחון. נראה לי שפה יש מקום לשיתוף פעולה בין הגורמים השונים שמכירים את הילדה (גן וצהרונית) כדי לבר האם הומלצו שם דרכי טיפול על ידי הצוות (גננת, פסיכולוגית של הגן , מורה פסיכולוגית של בית הספר) ואם הומלצו דרכי טיפול האם הן יושמו, ואם לא למה, אם המשפחה לא מטפלת כנדרש ייתכן שיש מקום לדווח על כך לרווחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו