מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שאוכל את שרוול החולצהמירי05/12/2009
מה עושים עם ילד בן חמש וחצי שאוכל כל הזמן את שרוולי החולצה ומרטיב אותם ,
הגננת אמרה לי שיתכן שיש איזו סיבה רגשית לכך ,
מה יכולה להיות הסיבה לכך ?
ואיך לגרום לילד להפסיק ?
כי כלההערות וההסברים לא עוזרים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שאוכל את שרוול החולצה
ד''ר שירי שדה שרביט06/12/2009מירי שלום,
ילדים ומבוגרים רבים מרגיעים את עצמם באמצעות סיפוקים אוראליים - כסיסת ציפורניים, לעיסת מסטיקים, אכילת אוכל מנחם וכדומה. ההתנהגות של בנך היא חלק מכך. אני לא יכולה לומר מבלי להכיר אותו אם הוא נמצא במצוקה רגשית או לא, אולם לעיסת דש הבגד בלבד אינה מבטאת קושי רגשי או אחר. זו התנהגות שנפוצה בגילו, ואני מפנה אותך לראות את השאלה שעניתי לה אחרייך.
אפשר לעזור לו בכמה דרכים: ראשית, כדאי לסייע לו לפתח דרכים אחרות כדי להרגיע את עצמו ולהפחית מתח - לומר לעצמו משהו מרגיע, לתת לו חפץ מהבית שהוא קשור אליו וכדומה. שנית, ניתן בימים שהם לא מאוד קרים, לקפל את השרוול עד המרפק ובכך להקטין את הסיכוי שילעס אותו. כמו כן, רצוי תמיד להסב את תשומת ליבו ולעזור לו בזיהוי מה מפריע לו באותו הרגע, במידה ודבר כזה קיים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)