ילדה בת 6 מוצצת אצבע

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6 מוצצת אצבע
    דניאלה
    05/12/2009

בתי הבכורה בת 6 ומוצצת אצבע מלידה. עד גיל 3 וקצת מצצה גם אצבע וגם מוצץ. מציצת האצבע היא בעיקר בעת עייפות, צפייה בטלויזיה, בשעת בכי ובזמן התלבשות. בחברת ילדים ובזמן הגן כמעט ואיננה מוצצת אצבע. אחות בכורה לילדה בת שנתיים וחצי, ילדה חכמה מאוד ורגישה. בעלת חברים רבים ואהודה. קיימת קנאה לאחות הקטנה לצד אהבה ומשחק מהנה יחד. בעבר היתה החלטה מצידה על הפסקה, אך ניכר שיש לה קושי רב בהפסקה. הייתי שמחה לקבל טיפים לגמילה ממציצת האצבע, כמו גם הפניה לייעוץ בתחום. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6 מוצצת אצבע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/12/2009

דניאלה שלום,
    ראשית אני רוצה להפנות את תשומת לבך לשאלה שנענתה לפנייך, לגבי לעיסת שרוול הבגד. כפי שתראי, מה שאת מתארת זו התנהגות נפוצה בגיל בתך, ואני אשתמש בחלקים מתשובתי לשואלת שלהלן.
    ילדים ומבוגרים רבים מרגיעים את עצמם באמצעות סיפוקים אוראליים - מציצת אצבע או מוצץ, כסיסת ציפורניים, לעיסת מסטיקים, אכילת אוכל מנחם וכדומה. לעתים ההרגל נותר גם כשאין מתח או לחץ, כמשהו מרגיע ומהנה. גם אנחנו הרי לא תמיד אוכלים רק כדי להשביע רעב.
    לא ברור לי של מי המוטיבציה להפסיק עם המציצה. ייתכן שיתוף פעולה מצד בתך רק כשהיא תרגיש שזו התנהגות שאינה מעוניינת בה (לרוב זה יקרה אם היא תשלם על כך מחיר חברתי מסוימ). הדרך לעזור לבתך היא בשילוב של הסבת תשומת לבה כשהיא מוצצת אצבע (וזאת כשיש לה מוטיבציה) ופיתוח דרכים אחרות להרגיע את עצמה ולהפחית מתח - לומר לעצמה משהו מרגיע, להירגע עם בובת פרווה / למולל חיתול בד , וכדומה.

בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו