מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסתגלות לשפה נוספתיג05/12/2009
בני בן 3.4 שנים. לפני חודשיים עברנו לעיר אחרת, נולדה לו אחות, התחיל גן עיריה חדש.
היה מגיל 1.3 עד 3.2 בגן פרטי דו לשוני : מפגשים בעיברית, גננת וסיעת דיברו איתו רוסית, ילדים חלקם דוברי עיברית, חלקם דוברי רוסית.
בבית דיברנו איתו רוסית.
הילד יודע רוסית מצויין, ועיברית ברמה בסיסית , שמאפשרת לדבר על דברים פשוטים יומיומיים (אוכל, משחקים, התארגנות וכו'.
לדיברי הגננת בגן קודם - ב-6 שנים שקיים הגן - רק הוא ועוד ילד אחד היו חכמים בצורה "חריגה" - הרבה מעבר לצפוי לגיל, וגם הילד היה מנהיג בגן. גננת אמרה לי לחפש מסגרת שבה הילד יהיה הכי צעיר אחרת ישתעמם.
אמא שלי אחות טיפת חלב - עשתה לו בדיקת התפתחות של גיל 5 כשהילד היה בן 2.6 - והוא עבר אותה חופשי.
קרובת משפחה שדיברה איתו שעתיים והיא מורה בבי"ס יסודי אמרה שהתפתחותו תואמת גיל 5.
בגן עיריה התעוררה בעיה: גננת טוענת שהוא איטי, לא עונה על שאלות פשוטות בעיברית, או עונה לא נכון. היו הדגימה לי: שאלה האם אחותו אוכלת שניצל והוא ענה כן. ברור לי שהוא ידע את התשובה אבל ענה לא נכון בכוונה. יש פעם בשבוע סייעת דוברת רוסית - שאלה אותו שאלות פשוטות ברוסית וגם אז הוא הרבה חשב ולא כ"כ ענה.
להבנתנו (אני, בעלי, הורי) הוא משחק "טיפש". אולי השינוי לילד הכי חכם לילד הכי "טיפש" בגן דובר עיברית קשה לו או טראומטי וזאת ההתמודדות?
אנחנו משתדלים להרחיב אוצר מילים בעיברית אבל הוא סה"כ ילד ואין לו סבלנות לשמוע הרבה מילים ב-2 השפות.
איך נכון להתמודד עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות הילד לשינויים
ד''ר שירי שדה שרביט06/12/2009שלום לך,
יש הרבה מרכיבים במה שאת מתארת, ואני אתייחס אליהם בהדרגה:
הדבר העיקרי שקיים כרגע אצל בנך הוא השינויים החדים שעבר בחודשים האחרונים: לידת אחותו, מעבר דירה, מעבר עיר והתחלת גן חדש בשפה אחרת, שאינה השפה השגורה שלו. כל שינוי שכזה הוא שינוי שדורש מהילד התארגנות והתמודדות, וכל אלו יחד הם זעזועים רציניים בחייו, שעליו להסתגל אליהם. מאוד בולטת בשאלתך החשיבות האדירה שאתם מייחסים לחלק האינטלקטואלי. אין בכך מן הסתם כל פסול, וכמובן שחשוב לסייע לילד כ"כ מוכשר וחכם להמשיך בהתפתחות הקוגניטיבית הגבוהה שלו. אולם חשוב שתקפידו גם להתייחס להיבטים אחרים באישיותו ובחייו, ולא רק להיותו כ"כ חכם. אני מרגישה שאתם עושים לילד כל הזמן מבחנים עד כמה הוא חכם, בעוד שהוא כרגע מוטרד מהתמודדויות שהן הרבה יותר רגשיות ובינאישיות. לא ברור לי, למשל, למה להעמיס עליו בשאלות ולשאול אותו שאלות מכשילות, כמו האם אחותו אוכלת שניצל. עוד יותר מכך - זה גם סביר שילד שהוא בסהכ בן שלוש וחצי עשוי לא להבין את נושא ההנקה, תחליפי חלב וכדומה, ולא להבין אם אחותו אוכלת שניצל; אני יכולה לחשוב על כמה מבוגרים צעירים שלא שולטים בנושא תזונת תינוקות לפני שנולדים להם ילדים.
אולי לילדכם נמאס מהדרך שבה אתם רואים אותו, והוא רוצה להפגין בפניכם ובפני הסביבה שהוא בכל אופן בן שלוש וחצי שנים. הוא זקוק לכך שתראו אותו ואת מצוקותיו, ותוכלו לעזור לו בהסתגלות. אני מבטיחה לכם שהתפתחות קוגניטיבית גבוהה נשמרת גם במעבר בין השפות, אולם רק ילד שפנוי מבחינה רגשית, יוכל להפנות תשומת לב לגירויים אינטלקטואליים.
אני חושבת שגם כולכם, כמשפחה, עברתם שינויים רבים לאחרונה. תנו גם לעצמכם את הזמן להסתגל מבחינה רגשית. אני מתארת לעצמי שגם את לקחת חופשת לידה באורך מסוים, וכשתחזרי לעיסוקייך הקודמים תחזרי לתפקד כבעבר. גם בנך זקוק לזמן הסתגלות, וכדאי לאפשר לו זאת.
בהצלחה בהסתגלות של כולכם,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)