מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם מעשה מגונה בנערריקי06/12/2009
שלום,
נודה לי שאחיין שלי (בן 10) עבר מעשה מגונה ע"י ילד ,נער המבוגר ממנו בשלוש שנים .
המעשה קרה לפני כשנה .הוא החליט לספר בעקבות זה שאחותי קלטה שהוא אינו מסתובב בחברת הילד כבר הרבה זמן.
הוא התפרץ בבכי וסיפר לה מה עבר.. היא כמובן הסבירה לו שהוא לא צריך להרגיש אשם או להתבייש , שהיא מאד גאה בו שהוא סיפר לה וגרם לזה להיפסק כשהרגיש שלא נעים לו. היא הסבירה לו שרק אבא ואמא יכלו להגן ולעזור לו בכל דבר בשביל זה הם שם.
הייתי רוצה לדעת מה כדאי לעשות במקרה כזה? לערב גורמים נוספים או לא לדוש בזה יותר מידי ולגרום לו לאי נוחות בלהיתעסק בזה כל הזמן?
אני אישית לא חושבת שיועצת בי"הס תועיל במקרה כזה.
הפחד הנוסף הוא שאנחנו לא נעשה צעדים שאחר כך יגרמו לאחיין שלי לא להיפתח ולספר דברים.
אני ישמח אם תוכלו לעזור לנו, אנחנו באמת בחוסר וודאות, מה לעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות באיות
ריקי06/12/2009התכוונתי ל"נודע" בתחילת הטקסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעשה מגונה בנער
סמדר ריינר06/12/2009שלום ריקי,
מידע ע מקרה כזה גורם לטלטלה במשפחה. זה כואב ומפחיד להכיר בכך שדבר כזה נעשה, יש רצון להגן על הילד ומצד שני לא לפגוע בו עוד יותר , יש רצון להעניש את הילד השני אבל יש חשש לחשוף את הילד שנפגע.
הדבר הרצוי הוא ללכת להתייעצות מסודרת שבה ניתן לפתוח את כל ההתלבטויות. הילד שנפגע צריך עזרה, הוא הולך עם סוד הרבה זמן. הוא לא סיפר עד שלא התעניינו, המסקנה היא שדווקא צריך להתעניין ולא לסגור את הסיפור.
לגבי הדיווח - בעיקרון צריך למסור על כך דיווח למשטרה, כיוון שאותו ילד גם פוגע בילדים אחרים. אם האחיין שלך לא ירצה הוא לא חייב לשתף פעולה עם חוקר ילדים מטעם המשטרה, אבל לדעתי כדאי להודיע. לבית הספר אתם לא צריכים להודיע אם אתם חוששים שלא ישמרו שם על הסודיות של האחיין שלך.
אבל לא הייתי מדלגת על המקרה הזה ומשאירה אותו בלי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)