מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קללותאמא06/12/2009
שלום רב, אני אם ל- 4 ילדים, הקטן שלי בן 4 וחצי לא מפסיק לקלל ולצעוק. הוא ילד מקסים וחכם מאוד אך הבעיה שהוא בתקופה האחרונה מתעצבן מאוד מהר מקלל בלי סוף קללות הגונות מתחיל ממפגרת ונגמר זבל וכל השאר. הוא יכול לקלל אותי את אבא שלו ואת האחים שלו. ישר הוא מתחיל לצרוח ולקלל וכן להרביץ. אני מנסה לנקוט באמצעים כמו להכניס אותו לחדר להרגע , לא להתייחס אליו ואתמול פשוט הראתי לו פלפל חריף ואמרתי שאשים לו בפה אם הוא ימשיך לקלל. זה קצת הפחיד אותו. ניסיתי גם לעשות טבלה של התנהגות טובה אך שום דבר לא עוזר. אני יודעת שהוא שומע קללות מפי האחים הגדולים שלו אבל אצלו זה ללא הבחנה וללא זמן כל פעם שהוא כועס ולא משנה על מה הוא מתחיל לצרוח ויורה פשוט קללות בצרורות.
מה לעשות????????????????????? לציין כי בגן הוא לא מקלל וכמובן שאינו מרביץ או צורח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קללות
סמדר ריינר06/12/2009שלום אמא,
את מתארת תופעה בלי לתאר את הגורמים, הטריגרים או חשיבה כלשהי מה גורם לילד להתנהג כך. כל עוד אנחנו לא מבינים מה קורה, קשה מאוד לגבש דרכי פעולה יעילות. אם למשל הילד שלך מתפרץ אחרי שאחיו מציקים לו, לא ייתכן שנרסן אותו בלי לטפל בהצקות, נכון? אם למשל הילד מתפרץ כתוצאה מתסכול, אנחנו צריכים להבין איך הגיע למצב הזה? האם מתקשה לדחות סיפוקים? האם זקוק לכלים כדי לקבל את מה שהוא רוצה בדרכים אחרות? האם זקוק לגבולות עיקביים ומכיוון שלפעמים הוא מצליח להשיג דברים דרך הקללות אין לו אינטרס להפסיק אותם? בקיצור, לא ברור מהתאור שלך.
אני יכולה לשער, וזה ניחוש בלבד, שזו דרכו של הילד שלך לקבל התייחסות. משהו קורה שעליו לצרוח כדי שיתייחסו אליו. האם יש בבית סדר יום קבוע עבורו, והתייחסות נפרדת עבורו, מבחינת זמן שיושבים איתו, סיפור שמספרים לו?, או שהיום מתנהל בבית עם 4 ילדים בבלאגן מסויים, שהילד לא יודע מתי יתייחסו אליו, מתי הזמן שלו לאכול וישון, מתי מקבל חום ואהבה וכו'. אם זה כך, זה משאיר אותו חרד ולא מוחזק, והוא פשוט צורח לכל עבר כדי שיחזיקו אותו ויתחילו לטפל בו.
ודבר אחרון: נא לא לאיים עליו בפלפל חריף, זו ענישה אלימה שתהפוך אותו רק יותר אלים ולא פחות אלים. אי אפשר לדרוש מילד להיות פחות אלים ולהתנהג אליו באלימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)