מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגשי נחיתותנועה06/12/2009
יש לי ילד בן 4 וקצת שמרבה להגיד "אף אחד לא אוהב אותי" "שכחו אותי" ומשהו חדש מהשבוע "אני אשם", אם כעסתי עליו קצת אז הוא מרגיש נורא אשם, הוא גם מכליל כל הזמן "כולם" "כל מה שאני עושה" וכו
מאיפה זה מגיע? איך ילד כזה קטן כבר מרגיש כל כך הרבה רגשי נחיתות? בבית הוא מקבל ים של אהבה ו"פינוק" הוא ממש מלך בבית.
רציתי לשאול איך אני מגיבה כשהוא אומר לי את הדברים האלה? בהתחלה הייתי שואלת מנסה להבין, אבל עכשיו אני מבטלת אותו עם "איזה שטויות אתה מדבר" כי זה באמת נשמע לי מוגזם לגמרי, כמה אהבה כבר אפשר לתת לו שלא נתנו עד עכשיו??
תודה על התגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשי נחיתות
סמדר ריינר06/12/2009שלום נועה,
אני באמת לא יכולה לדעת מאיפה הילד לוקח את המילים האלה. אפשרות אחת שהוא שומע מישהו אחר בבית מתבטא כך לגבי עצמו ומזדהה איתו. האם יש משיהו בבית שחש קורבן ומתלונן חלק גדול מהזמן?
זאת אפשרות אחת.
אפשרות נוספת, קשורה לתאור שלך שהוא מקבל ים פינוקים בבית ושהוא מלך הבית. ילד לא אמור להיות המלך בבית, זה נותן לו תחושת כח לא מציאותית, ויכול להיות קשור לכך שהוא נוטל על עצמו אשמה מוגזמת כי הוא חושב שהכל בשליטתו באמת ולכן גם הכל באשמתו. בנוסף אם הוא רגיל להיות מלך, אז ברגע שהוא לא במרכז העניינים זה סימן ששוכחים אותו, ברגע קצת כועסים עליו זה נראה לא שייך, לא מובן וסוף העולם. ילד צריך להיות ילד, עם חובות, זכויות ופרופרוציות בחיים. יכול להיות שמצד אחד אתם נותנים יחס חסר פרופרציות ומצד שני מצפים ממנו להגיב בפרופורציות. זה לא הולך ביחד.
התגובה שלך שהו אמדבר שטויות יכולה קצת להחזיר את הדרמה לפרופורציות. יחד עם זה גם שאר היחס בבית צריך להשתנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)