מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיספרקציה ורבליתלימור06/12/2009
בתי בת ה-5 וקצת סובלת מדיספרקציה ורבלית. דיבורה שונה משל ילדים בני גילה בצורה בולטת, בעיקר באותיות השורקות. היא מטופלת אצל קלינאית תקשורת כשלוש שנים.
עד היום לא הגדרנו בבית את הבעיה אלא הבנות (הגדולה בת 6.5) גדלו לתוך ההוויה.
לאחרונה ילדים מעירים ושואלים אותה על דיבורה. מצד אחד היא רגילה שלא תמיד מבינים אותה והיא צריכה לחזור על הדיבור. מצד שני היא כנראה לא מודעת לזה שהיא לא מדברת טוב. לאחרונה סיפרה לי שילד אמר לה שהיא לא מדברת נכון ושאלה אם הוא צודק. באופן אינסטינקטיבי אמרתי לה שהיא מדברת מצויין ופחדתי לפתח את השיחה כדי לא להרוס יותר מלבנות. אבל נראה שיש צורך בשיחה אמיתית
איזה סוג של שיחה שתיבנה ולא תהרוס יש ליצור ואיך?
אשמח לטיפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספרציה ורבלית
סמדר ריינר06/12/2009שלום לימור,
אני חושבת שאת צודקת. אז קודם כל בשיחה אמיתית אומרים פשוט את האמת. הייתי אומרת לה שאומנם אתם רגילים לדיבור שלה ומבינים אותו אבל מי שפחות מכיר אותה שם לב שהיא אומרת אחרת חלק מהאותיות. זאת הסיבה שהיא מבקרת אצל קלינאית תקשורת, כדי לעזור לה בזה. כדאי להעביר את המסר שאין פה שום דבר שאמור לבייש אותה, רק בהתחלה לפני שמכירים אותה ילדים צריכים להתרגל, ואחרי שמתרגלים הכל בסדר, עובדה שיש לה חברות (במידה ואכן יש לה) והיא מסתדרת נהדר בגן (במידה וזה אכן כך). בהמשך, אם יש לה שאלות, צריך לענות עליהם, אולי בהתייעצות עם קלינאית התקשורת - איך מסבירים לילדים על הבעיה מבחינת ההסבר המקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE: דיספרקציה ורבלית
לימור07/12/2009אכן היא חברותית מאוד ומסתדרת בגן. תודה, אני אעשה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)