איפה לשים את הגבול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איפה לשים את הגבול
    אמא לשניים
    06/12/2009

אני חדשה בפורום ורציתי לשאול - התאומים שלי בני 4 נוטים לחקות את סביבתם (ובעיקר מנהיגים שליליים) ו"מביאים" הביתה מילים מהגן כמו "את מטומטמת, מפגרת וכו'. אני מגיבה בכעס ומייד מענישה (ישיבה על כסא) ואכן זה כמעט ואינו קורה. כעת הם בשלב "אתה קקי", :"את פיפי" ויכולים להפנות את הדברים גם לסבא/סבתא. מיותר לציין את רמות הכעס והבושה שאני מגיעה אליהן. אני כועסת ומענישה ונראה שזה לא ממש עוזר. הגננת אמרה שכולם מדברים ככה בגן וזה הגיל ולא כדאי לעשות מזה סיפור אבל אני יוצאת בכל פעם מכליי כי זה ממש לא מקובל עליי. האם יש למישהי מכן רעיון כיצד להתמודד? אולי לנסות להתעלם? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איפה לשים את הגבול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפה לשים את הגבול

סמדר ריינר
    07/12/2009

שלום אמא לשניים,
    אני חוושבת שהגננת שלכם צודקת. את צריכה להבין שלילדים קטנים יש צורך לפעמים להגיד מילים קצת מרגיזות למבוגרים כיוון שהם מרגישים קטנים וחסרי אונים מול המבוגר שנראה להם כל יכול. ילדים בגיל הזה לא מבינים עד הסוף את משמעות הפגיעה שאפשר להיפגע מהם, וגם אין צורך להיפגע מהם, כי הם עדיין מאוד קטנים. ההתייחסות שלך היא חמורה לטעמי קצת חורגת מפרופורציה. אפשר להסביר להם שזה לא יפה וחשוב לתת להם כלים אחרים, נוספים להתמודד עם תסכול, לפני ששוללים את הכלים שהם משתמשים בהם.
    אם את מרגישה שאת לא יודעת כיצד עושים זאת מומלץ לך לפנות להדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו