בן 3.5 דוחף ונושך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 3.5 דוחף ונושך
    אמא מודאגת
    07/12/2009

הבן שלי בן 3.5 ילד נבון, אינטלגנטי מעל לממוצע ומנהיג באופי שלו (ע"פ דעתי ודעתה של הגננת), הוא נמצא בגן פרטי מגיל צעיר מאוד (מספר חודשים). יש לו אחות בת חמישה חודשים שאיתה הוא מאוד מאוד עדין. דובר שתי שפות:ערבית בבית ועברית בגן. הבעיה היא שהוא מרביץ לילדים בגן ולפעמים מגיע לנשיכות. הוא עומד על שלו וסף התסכול שלו נמוך כאשר יושבים במקומו, לוקחים לו צעצוע שהוא "תפס" קודם, חוזרים על רעיון שהוא "הציע" קודם וכו'. הוא ילד יוזם וחברותי אך לפעמים נראה שהוא דוחף ללא סיבה. הגננת החליטה שהיא תשגיח עליו כל היוםעל מנת מצבים בהם מרביץ "ולשמור עליו" ולהדריך אותו כיצד מבקשים צעצוע או כיצד פותרים דילמות שנקלע אליהם. הוא מאוד עצמאי וחושב שהוא יכול לפתור את הכל בעצמו אזי אני תמיד אומרת לו שלעולם לא מרימים יד, ואם קשה לך עם משהוא אזי אני תמיד לידך ואשמח לעזור לך. לפי דברי הגננת הוא לא מרביץ "דווקא"...האגרסיביות שלו מופנת נגד ילדים אך בתקופה האחרונה ניסה שלושה פעמים להרביץ לי אזי מנעתי ממנו לעשות זאת ואמרתי לו בצורה ברורה וחד משמעית:"אני לא ארשה לך להרביץ לי, אני רואה שאתה עצבני וכועס, לכן אני אחכה לך שתירגע ונדבר אח"כ" ואחרי שלושה פעמים כאלה הוא הפסיק את זה. אני מרשה לו לצעוק אם הוא כועס ואחרי שהוא נרגע אני אומרת לו שכל הכבוד שלא הרבצת ואפשר לצעוק אם אנחנו כועסים.מתחילת השנה הוא נשך שלושה פעמים שלושה ילדים שונים אך אחת האמהות התקשרה אלי ודברה איתי בנושא בצורה מאוד אגריסיבית. השאלה שלי היא:למה הוא מתנהג בצורה הזו ואיך עלי לנהוג.
    (סליחה על הפירוט הארוך:))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5 דוחף ונושך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוקפנות בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    07/12/2009

שלום לך,

בסך הכל נשמע שמדובר בילד די פיקח.
    ההתנהלות שלך מולו מאד חיובית. חשוב לדעת איך מגיבים להתנהגות זו בגן וכיצד מנסים לעקור מהשורש את הבעיה.

חשוב ללמד את הילד כישורים חברתיים. צרי מצבים כאלה בבית, תני דוגמא אישית בהתנהגותכם. עשו "הצגות" דרכם לימדו את הילד איך להתנהג. הוא יכול להיות קוף ואת נמר. תנהלו שיחות.

את מוזמנת לקרוא באתר זה או באתר שלי, מאמרים שכתבתי בנושא כישורים חברתיים.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו