הילדה ברחה מהבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדה ברחה מהבית
    אמא מיואשת
    07/12/2009

הבת שלי בת ה 14.5 ישנה אצל החברה שלה כבר 3 לילות ללא אישורינו.. היא לא מוכנה לחזור הביתה למרות שביקשנו- בעלי ואני, בדרך קשוחה ובדרך נעימה. היא אומרת שטוב לה שם והיא לא רוצה לחזור להורים שטוענים שהם הורים ולא חברים. נראה שהיא זוכרת כעסים ולא צחוקים, הערות ולא חיבוקים, ואנחנו באמת לא הורים כאלה נוראים. אני פשוט מיואשת ולא יודעת מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילדה ברחה מהבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילדה ברחה מהבית

סמדר ריינר
    08/12/2009

שלום "אמא מיואשת",
    הורים אכן לא אמורים להיות חברים. אני לא חושבת שצריך להיות מיואשים, הרי הורי החברה לא יחזיקו אותה לנצח, בסופו של דבר היא תצטרך לחזור. אלא אם כן מההכרות שלכם עם ביתכם אתם חוששים שהיא בסיכון, למשל עלולה פשוט לברוח לרחוב, להתחבר לטיפוסים שליליים והשתמש בסמים. אם זה לא המצב, אפשר לדבר עם הורי החברה ולתאם איתם את החזרתה, הן בסך הכל ילדות ולא יכולות לעשות מה שבא להן עד כדי כך. עם חזרתה צריך לשוחח, ולשמוע באמת מה מציק לה. זה לא אומר שאתם צריכים להיענות לכל בקשותיה אבל ההקשבה היא חושבה וגם אפשר לשקול איך יתנהלו היחסים מעכשיו ואם ראוי לשנות משהו. בכל אופן בריחה זו לא דרך להשיג דברים אלא דיבור בלבד גם אם אתם לא תמיד מסכימים איתה. היא עדיין לא בת 18 והיא תצטרך לחיות עם ההחלטות שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת ברחה

אמא מיואשת
    08/12/2009

תודה על התשובה.
    השאלה היא איך להגיב כשתחזור?
    רק לדבר או גם להעניש, או סנקציות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת ברחה

סמדר ריינר
    08/12/2009

שלום אמא מיואשת,
    אני באופן עקרוני לא בעד עונשים. אני חושבת שגם לא כדאי להחליט מראש על גישה לפני שמדברים. בסוף השיחה הצדדים אמורים לצאת עם הבנה איך מעתה ואילך היהיו היחסים בבית , זה לא חייב לההסתיים בשיחה אחת. הדגש הוא על דיאלוג והקשה מצד אחד, וגבולות ברורים מצד שני.
    לגבי סנקציות - ברור שאם היא בורחת ולא עושה מה שסביר ומותר לעשות היא לא תוכל לקבל לכך מימון -הייתי מגבילה את המשאבים העומדים לרשותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו