בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    אור
    08/12/2009

שלום רב,

בני בן ה-10 הינו ילד שמטופל באנדוקריונלוגיה , יחסית לגילו הוא נמוך ובתקופה הקרובה הוחלט כי יחל לקבל זריקות של הורמון גדילה למרות שאין לו בעיה של הורמון גדילה, הבעיה איתו שהוא לא מוכן לאכול מהבוקר ועד הצהרים , הוא זורק את כל הסנדויצים שניתנים לו לבית הספר והוא משקר טוען כי אוכל אותם, אני מנסה לתת בו אמון כי אכן הוא אוכל אך בכל פעם שאני לוחצת קצת הוא מתוודע כי הוא זורק אותם ולא אוכל ומשתמש בסיבה החוזרת על עצמה כי הוא משקר כיון שהוא מפחד ממני , שיחה שעברו מספר פעמים ופשוט נוח לו להשתמש בסיבה זו , קשה לי להאמין כי הילד לא רעב עד הצהרים ואני לא מוצאת שום סיבה לכך שהוא לא אוכל , לפעמים הוא מוותר גם על ארוחת צהרים כמו שאומרים "הילד חי על אויר"
    הוא מודע לבעייתו בגובה ולחשיבות של אכילה נכונה
    אני פשוט לא יודעת מה לעשות , אני מודאגת ואובדת עיצות. אנא עזרו לי איך לטפל בזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנגדות הילד לאכול

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/12/2009

אור שלום,
    קשה לדעת באמצעות הפרטים שמסרת מה מביא את ילדך להימנע מאכילה, וכשאיננו יודעים את הסיבה להתנהגות מסוימת, התגובות שלנו הן פחות יעילות.
    עולה לי השערה אחת, שכדאי שתחשבי עליה ואתם ההורים תבדקו אותה עם עצמכם: ייתכן שהנושא של הגובה והגדילה מעסיק אתכם מאוד עד כדי שהילד הפך כבר רגיש לכל דבר שקשור בנושא. את אומרת שעל אף שאין לו בעיות גדילה בחרתם לתת לו זריקות של הורמון גדילה. ייתכן שכעת כל דבר שעשוי להיות קשור לגדילה (כמו אוכל מן הסתם) הופך למוקד של קונפליקט.
    כדאי לשוחח עם הילד קצרות על החשיבות באוכל, אולם לאחר מכן להניח לו לנפשו. כל עוד הוא אינו נמנע מאוכל באופן קיצוני ולא מפתח הפרעת אכילה, תנסו למצוא "טריקים" שיעודדו אותו לאכול (הכנת המזונות שהוא אוהב, הקפדה על ארוחת ערב משפחתית ובמידת הצורך גם ארוחת בוקר, שיתופו בתהליך ההכנה וכדומה).
    אם הבעיה נמשכת, כדאי לפנות להתייעצות, על מנת שההימנעות מהאוכל לא תוחרף לכדי הפרעת אכילה.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו