מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה עזרה דחופהאבי08/12/2009
שלום אני אב לילד בן 10 ואני פשוט מיואש. כבר מגיל 6 לילדי יש בעיית התנהגות, מקלל, מרביץ, מתחצף.. מכיתה א' המורה , המנהלת ופסיכולוג בית הספר היו מודעים למצבו אך כל שעשינו לשוא, הוחלט ע"י בית הספר להשאיר אותו כיתה עקב פיגור רציני בחומר הנלמד. בכיתה ב' החלטתי להעביר אותו בית ספר עפ"י בקשתו בתקווה כי התנהגותו תשתנה, במהלך השנים לאחר בדיקות רפואיות ושיחות עם יועצי בית הספר גם בעקבות הפרעות בכיתה ואי יכולת לשבת וללמוד בכיתה/ בבית הוחלט לתת לו רטלין. לאחר זמן מה ראינו שינו ניכר בהתנהגותו אך לא לטובה, הוא החל להיות מדוכא, לא שיתף פעולה, חסר כוח ומוטיבציה ולכן הפסקתי לתת לו את הכדורים על דעת עצמי ובלי התייעצות רופא. חשוב לציין כי בכיתה ג' היה יחסית רגוע (אנו מעריכים כי המורה תרמה רבות לשיפור מצבו)
אך עדין לא למד והלך מכות מידי פעם עם תלמידים. ובתקופה האחרונה שוב העניין חוזר על עצמו, הילד לא רגוע, כל יום המורה מתקשרת אלי ומדווחת כי חנק ילד/ קילל/ התחצף/ הלך מכות, פעמים רבות קוראים לי באמצע היום לקחת אותו מבית הספר, פעמים רבים הושעה אך דבר לא עוזר.חשוב לציין כי המורה התחלפה ומתחילת השנה הנוכחית הוחלפו לו 2 מורות אז אני מעריך כי שינוי המסגרת קשור להתנהגותו הקיצונית. אני מאוד משתדל לדבר איתו ולהיפתח אליו שיספר לי מה עובר עליו, מה מעצבן אותו אך דבר לא עוזר. התחלתי שוב לתת לו רטלין בהמלצת הנירולוג אך זה עשה אותו יותר עצבני ומלווה בהתפרצויות זעם ומצבי רוח קיצוניים אני כבר ממש מיואש ואני יודע שהוא סובל ומנסה להשתנות אך ממש קשה לו. אני מרגיש שיש לו עצבים בגוף שחייב להוציא אותם אך לא משתלט עליהם. מצבו ממש החמיר. אשמח אם תוכלו לעזור לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
סמדר ריינר09/12/2009שלום אבי,
נשמע חשוב ודחוף שתפנו לטיפול. לגבי הריטלין - יש סוגים שונים של ריטלין ויש גם תחליפים וחבל שלא פניתם לרופא כדי להתייעץ. בכל אופן אני לא בטוחה שהריטלין יספיק עכשיו, כיוון שהילד הספיק לבלות 4 שנים במסגרת שהוא סובל ממנה והיא סובלת ממנו עם הרגשת כישלון מתמשכת. החלפת בית ספר זה לא פיתרון, כי ברור לכולם, כולל לך שהבעיה קשורה לילד ולא למסגרת.
כל דקה נוספת שעוברת ואינכם פונים לטיפול מסודר והדרכת הורים היא נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)