ריבים בין תאומים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ריבים בין תאומים
    ליזי
    09/12/2009

שלום, יש לי תאומות בנות 11 חודשים ובתקופה האחרונה האינטראקציה ביניהן היא של חטיפת צעצועים והן התחילו לריב על כל דבר שנמצא אצל השנייה.
    השאלה שלי היא איך להתמודד עם זה, אני לא רוצה להפריד ביניהן אבל בסוף אני לוקחת אחת ומניחה אותה במרחק מסויים ומגישה לה צעצועים אחרים.
    אודה על עזרה בעניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבים בין תאומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקות רבים

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/12/2009

ליזי שלום,
    בנותייך הן צעירות מאוד ולפיכך אינן מסוגלות לתפוס את ההשפעה של מעשיהן זו על זו; הן תוכלנה לשחק יחד עוד הרבה זמן, ולמעשה כל החיים אנחנו עובדים על יכולתנו להתחלק עם הזולת במה שיש לנו.
    כרגע הפתרון שמצאת נראה לי מתאים ביותר, כשתמיד את גם צריכה להתייחס במלים למעשיהן ולומר להן דברים בסגנון: "לא חוטפים, משחקים ביחד, המשחק הוא של כולנו..." וכדומה.
    ילדים בגיל הזה פשוט לוקחים מה שמוצא חן בעיניהם באותו הרגע, ולא מבינים כי העובדה שאובייקט מסוים הוא ברשותם, גורם לכך שהוא לא יהיה אצל אדם אחר.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות בין תינוקות

ליאת גרוס
    21/12/2009

שלום ליזי
    כאם לתאומות המכירנ את התחום אני רוצה להוסיף כי מריבות בין תאומים זה סימן לבניית נפרדות וזה דבר בריא והכרחי. זו דרך להגדיר שלכל אחת יש צרכים משלה והן בונות את השהות שלהן בנפרד מהשנייה. כמובן שיותר מידי מריבות זה כבר נורה אדומהאבל אם אין מריבות בכלל זו נורה אדומה זוהרת... זה מאד חשוב. זכרי שמריבות בין אחים בכלל ובין תאומים בפרט זה נורמלי, ומסייע להתמודדות בחיים...
    תהני מהן
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו