מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרדנית בת שנה ושלושה חודשיםחלי09/12/2009
שלום, בתי המתוקה בת שנה ושלושה חודשים, עצמאית וחיונית, מקסימה, נבונה ובעיקר נמרצת. איכשהו אני מצליחה להתמודד כמעט עם הכל די בגבורה- מהתנהגות קשה בנסיעות (לשבת? חצי שעה?) ועד 5 הנקות בלילה. אך דבר אחד מוציא אותי מדעתי- החלפה והלבשה! שלשום לקח לי חצי שעה לשים לה טיטול! איך שאני מסדרת את הטיטול היא מסתובבת ובורחת, לא עוזר שיש שפע צעצועים, לא עוזר להציע לה גירוי חדש בכל החלפה (וגם די נגמרו לי הרעיונות) וגם אבא שעושה מופע אחרי האמבטיה כבר לא מחזיק אותה שוכבת שתי דקות לצורך החתלה והלבשה. אני מחליפה לה על מזרון ברצפה די מזמן, ועכשיו עם הצעדים הראשונים היא ממש לא מוכנה להישאר לשכב. זה אולי נשמע מצחיק אבל לא פעם זה מביא אותי לסף דמעות, כי אני פשוט לא מצליחה! וזה גוזל ממני זמן ואנרגיות, וזו בסה"כ פעולה פשוטה! אשמח לעצה אופרטיבית (כבר ענו לי "הציבי גבולות"- זה לא מעשי). תודה, חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגדות להחלפת חיתול ובגדים
ד''ר שירי שדה שרביט09/12/2009חלי שלום,
ההתנהגות של בתך היא אופיינית לגילה ורווחת בקרב רבים מהילדים בגיל זה. הפעוט מגלה את העולם ושולט הרבה יותר בתנועותיו מאשר בעבר, ולצערו מי שמחליף לו את החיתול או את הבגדים מונע ממנו להסתובב... כמו כן, ילדים בגיל זה מצליחים לבטא יותר טוב מבעבר את רצונותיהם, ובטוחני שהחלפת חיתול או בגד היא לא באג'נדה שלהם.
יחד עם זאת, מה עושים? היות והחלפת חיתול היא פעולה הכרחית, יש פשוט לבצע אותה גם אם הילדה אינה משתפת פעולה. בשום מקרה החלפת חיתול לא אמורה לארוך חצי שעה. כמובן שתמיד כדאי שיהיה מאגר גירויים מעניין שיעסיק אותה ויסב את תשומת לבה לדבר אחר מלבד ההחלפה, אולם ההחלפה צריכה להתרחש גם אם הילדה אינה מרוצה מכך.
לגבי פעילויות אחרות שאינה רוצה, יש לבדוק באיזו מידה הן הכרחיות, על מנת לצמצם את מוקדי החיכוך. למשל, אפשר להלביש לה בלילה במקום פיז'מה -בגד אחר, ואז בבוקר לפחות עימות אחד ייחסך מכן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)