דימוי עצמי נמוך אצל בת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דימוי עצמי נמוך אצל בת 8
    זהבית
    10/12/2009

הבת שלי בת שמונה ילדה חכמה יפהפייה ומקסימהץ כולם מחמיאים לה בלי סוף אנשים זרים ניגשים ואומרים שהיא יפהפייה. אבל היא כל הזמן אומרת לא נכון אני מכוערת וטיפשה לא אוהבים אותי וכדומה. ראוי לציין שהיא האמצעית בין שני בנים שלא מסתדרים איתה ודי עסוקים בעצמם וכשהם רבים הם לא מפסיקים לרדת עליה. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימוי עצמי נמוך אצל בת 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימוי עצמי נמוך

סמדר ריינר
    10/12/2009

שלום זהבית,
    את לא מתארת מה קורה בבית, למה באמת הבנים כל הזמן יורדים עליה, איך אתם מגיבים כשזה קורה, איזה התייחסויות היא מקבלת בבית מעבר לקשר עם האחים שלה וכו'. לכן כרגע, עם הנתונים הקיימים קשה לי להדריך אותך מה לשנות בבית כדי שהרגשתה תשתפר. יכול להיות שהיא מרגישה לא חשובה, לא מקבלת תשומת לב חיובית וכו'.
    יכול להיות גם, ששני הבנים מציקים לה כי הם מקנאים בה דווקא משום שהיא בת יחידה בבית וכל כך יפה, ולכן מקבלת התייחסות מיוחדת. ואז ייתכן שהיא אומרת שהיא לא יפה כי היופי שלה מביא לה רק צרות.
    בכל אופן תלוי מה ההשערה הנכונה כדי לדעת איך לטפל בבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי

זהבית
    10/12/2009

המצב בבית הוא כזה, אנחנו מאד משתדלים להעניק לכולם תשומת לב שווה אבל זה לא ממש עובד היא רבה איתם ומציקה להם כדי לקבל את תשומת ליבם. היא מאד רוצה שהם ישחקו איתה אבל אח שלה כבר בן 11 והוא מחובר לחבריו והאח שלה הקטן מאד קשור לסבתא שאנחנו גרים בצמוד אליה(בעיה בפני עצמה) והיא לדעתי לא מוצאת את עצמה, את המקום שלה. למרות שבשביל בעלי היא נסיכה והוא מרעיף עליה אהבה ללא סוף ואני מרעיפה עליה המון אהבה ומילים כמו את נהדרת, את ילדה טובה, אני גאה בך וכדומה. אבל מצד שני היא מתעמתת איתי המון בודקת את הגבולות שלי עד הסוף.! למרות שאם בעלי זה לא קורה. זה כעיקרון מה שקורה היא מציקה להם הם קוראים לה בשמות גנאי כמו מכוערת טיפשה תסתמי וכו' ואז אנימדברת איתם ואם צריך מענישה והם כועסים עלי וטוענים שאני לא אוהבת אותם ופשוט אין לזה סוף והשאלה שלי איך יוצאים מהמעגל הזה? לא להתערב במריבות שלהם? מה לעשות שהם מקללים אותה? מה לעשות כשהיא מציקה להם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי

סמדר ריינר
    10/12/2009

שלום זהבית,
    תודה על הפירוט הרב שהבאת. אני עדיין לא בטוחה שאני מבינה נכון את כל התמונה, אבל אני אשתדל:-)
    נראה לי שיש לנו פה ככה: ילדה בודדה וגם מפונקת, אבא רואה בה נסיכה, אמא מתקשה להציב לה גבולות, היא מקבל המון מחמאות אבל לא בטוח שצרכיה הריגשיים האחרים נענים - כמו גבולות, כמו לעזור לה כשקשה לה עם כל מיני דברים - זה לא כל כך ברור לי. בנוסף יש לה שני אחים שמקנאים בה, אולי כי היא הנסיכה של אבא, ואולי גם בגלל שכשהיא מציקה להם והם מחזירים לה הם אלה שחוטפים את העונש והיא נשארת הנסיכה חסרת הגבלות.
    נשמע שלא ברור מי מחזיק את הבית הזה, אולי יש פה יחידת הורים קצת חלשה? סבתא "אימצה" את הבן הקטן, אבא אוהב את הבת הנסיכה, לא ברור לי מהתאור כמה אבא נוכח ועוזר לאמא לשים גבולות, וכל ילד צריך לדאוג לעצמו ולהחזיק את עצמו באופן כלשהו, ריגשית.
    כאשר ילד חווה את הוריו חלשים, הדימוי העצמי שלו יורד, כי אין לו דמויות חזקות להזדהות איתן. מחמאות ואהבה לילדה זה לא תמיד מספיק, היא צריכה הורים שהם מודל לחיקוי בפתרון בעיות, בהתמודדות עם פחדים ועם מכשולים בחיים, שיקשיבו לה גם כשקשה לה ולא רק יגידו לה שהיא יפה.כאילו שאם היא יפה - כל צרכיה מסופקים ואסור לה לבוא בטענות (אני לא אומרת שזו הכוונה שלכם, אב אולי זה נחווה אצלה שלא מקבלים את הקושי שלה, אלא אם היא יפה אז אין לה סיבה).
    אני חושבת שכדאי לאסוף את כל המשפחה לכמה שיחות, ולהקשיב טוב טוב לכולם, מה קשה לכל אחד ואיך כולם מתחברים, בהנהגת ההורים לעזור אחד לשני. אם אפשר יהיה לדבר, בלי האשמה, על הכאב של הילדה שנשארת בחוץ בודדה כי אחיה לא משחקים איתה, ואם הם יוכלו לדבר על הקנאה והקיפוח שהם חשים, ואתם תוכלו להקשיב להם, ולחזק אותם ולשנות חלק מהדברים, אולי יהיו פחות הצקות ומריבות.
    אם אתם לא מצליחים, אפשר לפנות להדרכת הורים או לטיפול משפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי

זהבית
    11/12/2009

כל הכבוד על הבנת התמונה די חידדת לי כמה דברים ופקחת את עיניי. תודה. לגבי עניין הגבולות בעלי מאד מתקשה להציב להם גבולות כי הוא חוזר מאוחר. ביחוד עם הילדה. אני מאד מנסה להציב להם גבולות אבל איתה זה מאד קשה היא מתחצפת, לא מקשיבה ,מאד מותחת את הגבול שלי איתה, ועל כל מילה שלי לה יש שתיים. ודי הרמתי ידיים לצערי כי אני מצד אחד לא רוצה להיות האמא שצועקת כל הזמן ומצד שני לא הולך איתה אחרת. בכל מקרה הבהרת לי כמה נקודות חשובות ואני מודה לך ובהחלט נלך להדרכת הורים בשביל כולנו. תודה!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    11/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו