מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם גננת בגן ילדיםעמית10/12/2009
אני אם לילד בן שנה ו-8 חודשים אשר נכנס לפני כשלושה וחצי חודשים (בספטמבר) לגן (אחרי שנה ו-ו-4 חודשים + שהיה בבית עם מטפלת). זהו בני הבכור והיחיד (עד שיוולד אחיו בעוד 3 חודשים). לאחר שסיימנו את תקופת ההסתגלות לגן והוא כבר הולך אפשר לומר ברצון (יחסית - ללא בכי) לגן, הודיעה אתמול הגננת (בפעם הראשונה שאנו שומעים על כך) לאמי שבאה לקחת אותו מהגן כי בני "מציק לכל הילדים, עובר ילד ילד וגורם לו לבכות, חוטף משחקים ולא מקשיב למה שהיא אומרת." כשדיברתי עם הגננת היא חזרה על הדברים ואמרה שאולי כדאי שננסה לדבר איתו בבית. כשהכנסתי את בני לגן בפעם הראשונה התרשמתי שהגננת היא אכן גננת טובה וחמה ומשקיעה מאוד, אך יכולה להיות גם קשוחה ונתקלתי בעבר בסיטואציה לא נעימה כשהיא צעקה בצורה מאוד חזקה לטעמי על ילדה בגן שנשכה ילד אחר. מאז היינו מרוצים ונראה שהכל הולך בסדר וגם הילד הגיע ברצון לגן ורץ לידיים שלה ונראה כי הוא מחבב אותה.
בימים האחרונים נראה לנו שבננו חוזר קצת מצוברח מהגן, ויש לו לפעמים התקפי בכי בשעות שלאחר הגן. כששאלנו את הגננת היא אמרה שלא היה שום דבר חריג. אתמול שמענו ממנה ביוזמתה שהוא מציק לאחרים (כמפורט לעיל). לכן אני בחששות מאוד גדולים שהגננת מנסה לעשות לעצמה "כיסוי מראש" לאיזה שהוא משהו שאנחנו לא יודעים, או שאכן הוא לא מקשיב לה כפי שהיא מצפה (יש משמעת בגן) ולכן הוא מקבל ממנה כל יום צעקות והרמת קול.
אני ממש מתלבטת מה לעשות, שהרי לא אוכל ממש לדעת מה קורה בגן באמת (לא מהילד שקטן מדיי כדי לספר ולא מהגננת), האם אני צריכה לעשות משהו עם המסר שהיא העבירה לי לגביי התנהגות בני ? שכן מהיכרותי עם בני הוא ילד מאוד נבון, סקרן ומפותח לגילו, קצת שובב ועומד על שלו, אך טרם נתקלתי בסיטואציה שהוא ממש מציק לאחרים ומתחיל מיוזמתו עימותים עם ילדים אחרים.
האם הגננת היתה בסדר שאמרה את מה שאמרה ?
האם כדאי לפנות לשאר הצוות ולנסות לקבל מידע וכן למנהלת של הגן שנמצאת מעליה ?
אודה לתשובה,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם גננת.
סמדר ריינר10/12/2009שלום עמית,
אכן יש כל מיני דרכים לדעת מה מתרחש בגן, אף אחת מהן לא מושלמת. אפשר לבוא במפתיע לגן, אם יש צעקות של את תשמעי את זה עוד מהחצר, אפשר לשאול עוד הורים, אם יש בעיה עם הגננת, סביר הניח שהיא לא קשורה רק לבן שלך, ואפשר גם לדבר עם הצוות, קחי בחשבון שיכול להיות שהצוות מחוייב קודם כל לגננת והם עלולים לספר לה על כך או לחפות עליה.
באופן עקרוני, אם אתם לא רגועים, כדאי לבדוק ואולי אף ליזום שיחה. אני מניחה שמה שקרה היה שלילד שלך היה משבר קטן, או יום שהגיע לא במיטבו לגן, והיה זקוק להתייחסות צמודה יותר, וייתכן שהגננת הספציפית הזו (וזו רק השערה שלי) נוהגת לנזוף כשמישהו לא מגיב כמו שציפתה ופחות להכיל. אם זה אכן כך, יש בזה אכן משהו לא מותאם לגיל שנה ו-8 חודשים שבו צריך גישה קצת יותר רכה. אלה דברים שכדאי לכם לדבר עליהם עם הגננת ואולי אף עם המנהלת. זהו דיאלוג שצריך לנהל אותו בעדינות וללא האשמה, תוך הדגשה שאולי הילד לא מתכוון להציק אלא זקוק להתייחסות חמה ברגעים מסויימים ואז הוא מוכל ונרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)