מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיעה לחו"ל ללא התינוקאפרת11/12/2009
שלום,
יש לי תינוק בן 6.5 חודשים עדין יונק.
אנו מתוכננים לנסוע ל12 ימים בתאריך 23.12 לארה"ב בלעדיו.
התינוק מתוכנן להשאר בביתנו ואמי מגיעה אליי לשמור עליו. במשך היום יהיה במשפחתון ( לזה הוא רגיל ומאוד מרוצה שם ( אני מקווה... ).
התינוק שלי רואה את אימי בערך פעם בשבוע במסגרתה אני נוסעת צפונה בשלושה חודשיים האחרונים ( אנו גרים במרכז ) -ע"מ שיכיר אותה ולא תהיה עבורו זרה בתק' בה אנו נוסעים והיא מתוכננת לשמור עליו . כל פעם שאני מגיעה בהתחלה מאוד קשה לו והוא חשדן כלפיה ובהמשך זה מסתדר, אך כל פעם שאנו נוסעים ההתחלה קשה והוא לא כ"כ רוצה ללכת אליה ומעדיף את אמא.
מיותר לציין שהוא מאוד מאוד קשור אלי ואל אביו
יש לי מס' שאלות:
1. האם לא ירגיש שהוא ננטש? פתאום אנו נעלמים לו ל-12 יום והוא לא מבין מה קרה, איפה אנחנו?
2. האם לדבר איתו דרך מסנגר בה הוא יכול לראות את דמותנו ולשמוע את קולנו או שזה רק יחמיר את המצב?
3. מה אפשר לעשות כדי לעשות את הפרידה הזאת קלה יותר עבור כולנו - עבור ההוריםף עבור התינוק ועבור אימי שתשאר איתו?
מחכה מאוד מאוד לתשובתך
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל ללא התינוק
סמדר ריינר11/12/2009אפרת שלום,
התינוק לא רק ירגיש שהוא ננטש, אלא עלול להיכנס לבהלה אדירה. מומלץ לקצר מאוד את הנסיעה. הוא קטן מדי לפרידה כזו טוטאלית מהדמויות שהוא רגיל ריח שלהן, לקול שלהן, למגע הידיים שלהן וכו'. אתם כל עולמו, הו אלא יכול לקלוט בכלל אירוע כזה. אם הנסיעה אינה הכרחית מומלץ לבטל או לקצר מאוד!
מצטערת להשבית שמחות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשה- עם או בלי הילדים?
נעמה סבג שמש13/12/2009היי,
מעבר לתשובה שקיבלת, את מוזמנת לקרוא מאמר שכתבתי, הנמצא באתר זה או באתר שלי, וגם כתבה בנושא אליה התראיינתי, המופיעה בעיתון "להיות הורים" וגם באתר שלי תחת "מהתקשורת".
אולי פירוט הנוש יעזור לך לקבל החלטה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)