מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בחטיבה צעירה על סף השעייה.הורים מודאגים12/12/2009
בני בן חמש וחצי לומד בחטיבה צעירה, מאז גן טרום חובה ישנן תלונות מצד הגננות על התנהגות אלימה וכמו ואי ציות לכללים בגן. בצהרון ביקשו ממני להוציא אותו מכיוון שהוא מסוכן לעצמו, היו תלונות כל כך שנשך, והרביץ ללא סיבה. השנה בחטיבה הצעירה הדבר החמיר אנחנו מקבלים טלפונים מבית הספר לבוא ולקחת את הילד הבייתה משום שהוא היכה. הוא לא מקשיב לגננת, חוטף משחקים מילדים ואם לא מקבל מה שרוצה נושך או מרביץ. במסגרת בית הספר השעו אותו כבר מספר פעמים לכיתת גן אחרת וכמובן שזה לא עזר. בשבוע שעבר יועצת בית הספר התקשרה ואמרה שהוא נשך ילד והם החליטו להשעות את בני מבית הספר ליומיים. אחרי שיחות הם הסכימו לדחות את זה כרגע. אני ובעלי מבינים שיש לילד בעייה התנהגותית אך איננו יודעים מה לעשות. עליי לציין שיש לו ימים טובים שבהם אין מקרי אלימות או תלונות. הילד נבון ורגיש, אך גם בבית קשה להסתדר איתו, הוא כועס וצועק רוב הזמן, הכל חייב להיות כמו שהוא רוצה ואם לא אז הוא משתולל, בועט, ומקלל, גם עם אחיו שגדול ממנו בשנה הוא רב הרבה מאוד. הוא ילד אמצעי בין אח בכתה ב ואחות בת כמעט שנתיים. המצב נמשך כבר מגן טרום חובה, גם בחוגי אחר הצהריים התבקשנו להוציא אותו משום שהוא מסכן את עצמו, לא נשמע להוראות מטפס על כל מיני דברים וכו'.
אנחנו יודעים שבבית הספר הוא מסומן כילד בעייתי גם בשל הטלפונים שאנחנו מקבלים וגם בשל ההשעיות בתוך בית הספר. אנחנו חוששים שכל המצב גורים לו להיות אלים יותר ולפגיעה ממשית בדימוי העצמי שלו.
נודה לכם אם תוכלו בהקדם האפשרי לייעץ לנו מה לעשות, ולמי לפנות לפני שיהיה מאוחר מידי.
וכמו כן כיצד להתנהל מול בית הספר שרוצה להשעות ילד בגיל הגן.
נודה לכם על תשובה מהירה, אנחנו באמת מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בחטיבה צעירה על סף השעייה
סמדר ריינר12/12/2009שלום להורים המודאגים,
אתם מודאגים בצדק, המצב נשמע חמור. עליכם לפנות לטיפול באופן דחוף, או באופן פרטי באזור מגוריכם או לאחת התחנות הציבוריות. אתם יכולים להתייעץ עם פסיכולוג/ית בית הספר לגבי האפשרויות באיזור מגוריכם או בקופת החולים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בחטיבה צעירה על סף השעייה
הורים מודאגים13/12/2009תודה על תגובתך המהירה, רופאת המשפחה המליצה לנו לקבוע תור לניארולוג ואכן כך עשינו, התור הוא רק לחודש הבא, האם את חושבת שניארולוג יכול לעזור? האם להשאיר את התור וללכת קודם לפסיכולוגית ילדים? יש לך איזו עיצה לטווח הקצר כיצד להתנהג עם הילד, ובכלל מה לעשות לגבי הרצון להשעות אותו בפעם הבאה שתהייה תקרית אלימה?
לדעתנו השעייה חוץ בית ספרית לא תתרום דבר ורק תגרום לילד נזק. מה אפשר להשיג בזה אצל ילד בגן! הוא לא עושה שום דבר בכוונה להרע, הוא גם יכול להיות מאוד חם ואוהב, זה ילד שאוהב חיבוקים ויודע להחזיר אהבה. אין ספק שצריך לטפל, אבל אם יש לך עצה אינסטנט נשמח לקבל, וכן את דעתך לגבי ההשעייה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בחטיבה צעירה על סף השעייה
סמדר ריינר13/12/2009שלום הורים מודאגים,
אני מסכימה איתכם שההשעיה לא עוזרת לילד. היא ברוב המקרים, להבנתי, עוזרת לבית הספר ולצוות לקחת קצת אוויר ולהירגע. זה בהחלט פוגע בילד לדעתי ויוצר מצב של דחיה. עם זאת, כל עוד הילד לא מאובחן ולא מטופל, לא הייתי נכנסת לעימות עם בית הספר, גם שם נמצאים בני אדם וכרגע הם משדרים לכם שהם לא יכולים להתמודד יותר. כניסה למאבק גם בחזית הזו, לא תועיל לאף אחד כרגע. אחרי שתיכנסו לתהליך אבחון וטיפול, טוב תעשו אם תשתפו את בית הספר במה שנעשה עד כה ותחשבו ביחד, בישיבה משותפת עם יועצת ועם פסיכולוגית בית הספר איזו תכנית אפשר לעשות עם הילד בשעות שבהן הוא מבמסגרת. עדיף לעבוד מתוך שיתוף פעולה ולא להתחיל מערכת יחסים של מאבק שכרגע רק תסמן עוד יותר את ילד שלכם במערכת. בשלב המיידי, הייתי לוקחת כמה ימי חופש עם ההשעיה של הילד, מתייחסת אליהם כסוג של ימי מנוחה ומחלה, שדרושים למשפחה כדי להיערך להערכה מחדש של מצב. הייתי מרגיעה את הילד, אומרת לו שאני יודעת שקשה לו, זה לא נעים לא להגיע לגן וזה לא נעים שהוא לא מצליח לשלוט ולהתאפק ואנחנו עכשיו חושבים איך אפשר לעזור לך. הייתי משאירה את התור לנוירולוג על כנו, ההפניה נעשתה כדי לבדוק את עניין הקשב והריכוז, וזה לא יזיק. עם זאת לא בטוח שזה הפיתרון להכל, הייתי מתחילה בתהיך אבחוני, שכולל נוירולוג, וייעוץ פסיכולוגי אצל מטפל שילווה אתכם בתהליך בהדרכת הורים, התמודדות עם המערכת ואם יש צורך בהמשך אז גם טיפול בילד.
בקיצור העיצה המיידית שלי כרגע - היא לקחת פסק זמן, להרגע ולהתחיל תהליך אבחוני., לשים את העלבון והכעס בצד ולגייס סבלנות, אתם בשיא מהשבר, אם תרגעו ותפעלו נכון, מעכשיו רק יתחיל להשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)