שאלות על מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלות על מוות
    שירה
    12/12/2009

שלום רב,

ביתי בת 4.10 חודשים. כבר כמה זמן מתעניינת ושואלת על על גן עדן, על מוות. (נראה לי שהתחיל כתוצאה ממות של הדגים שלה...)

בתחילה נראה לי טבעי ועניתי בפשטות שאנשים זקנים מתים . היא שאלה אותי אם היא גם תמות אז אמרתי שבעוד המון המון זמן ושהיא תהיה זקנה מאוד ... אך לאחרונה השאלות סביב הנושא ממש התגברו. היא יכולה לזרוק שאלה באוויר על הנושא ולהמשיך אחרי שנייה במשחק אחר. נראה לי שהנושא מ אוד מעסיק אותה.

אתמול שוחחה עם סבה רבה שלה על אמא שלו- שאלה אותו כיצד נפטרה ואיפה האשה שלו... מכיוון שלא הייתי נוכחת בשיחה זו, היא קראה לי ואמרה": אמא , אני רוצה לספר לך סיפור ממש עצוב. את יודעת שאמא של סבא נחום מתה, כי היא הייתה חולה מאוד.? אבל אל תדאגי כשאני אמות אני אהיה ממש זקנה... אז אל תהייה עצובה."

אציין שבתקופה האחרונה עברנו-יחד איתה, שינויים רבים: נולד אח חדש לפני עשרה חודשים, חודש וחצי לאחר שנולד עברנו לתקופה קצרה להוריי עקב שיפוצים בדירה החדשה שרכשנו, בתום השיפוצים עברנו דירה והיא עברה לגן חדש. עם אחיה התינוק ממש מתנהגת למופת: אחראית, עוזרת, מחבקת ומנשקת אותו.

בשיחה עם הגננת-נראה שהשתלבה יפה. היא מזמינה והולכת לחברים מהגן אחר הצהריים.

ביתי היא ילדה חמה ,חברותית ונבונה, אך יחד עם זאת עקשנית מאוד ומרדנית (מזל גדי!( לעיתים די קרובות היא ממש עוברת גבולות על כן אני מענישה – בד"כ מעלה אותה לחדר ולאחר שהיא נרגעת אני משוחחת איתה.

לפעמים אני צועקת עליה – אני מנסה שלא אך לפעמים לא מצליחה לשלוט בזה....

אני מקווה שנתתי תמונה מפורטת ככל האפשר.

מה דעתך? האם השאלות סביב הנושא נורמלי בגילה??? אני מתחילה להיות מודאגת. האם יש לקחת אותה לשיחה עם בעל מקצוע?

תודה!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על מוות

סמדר ריינר
    12/12/2009

שלום שירה,
    השאלות של בתך הן נורמליות לגיל הזה. ילדים בגיל 5 פחות או יותר מתחילים לתפוס שיש דבר כזה מוות ושהוא סופי. ההבנה הזו מטרידה, מפחידה ומעציבה אותם אך היא טבעית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו