מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא פשוט בכללנושקי13/12/2009
אנחנו הורים לילדה בת 5.5 וילד בן 2.5, יש לנו ילדה מאוד מאוד חכמה (לא רק בעיניי גם בעיניי גננות וכו..) בעלת כושר ביטוי מעל ומעבר לילדה בגיל הזה, פרפקציוניסיטית חדת אבחנה, בעלת יכולת לנתח מצבים ואנשים עד הפרטים הקטנים, תוסיפי את זה שהיא שתלטנית ובטוחה שהיא מרכז העולם וכל העולם סובב סביבה (מה שלפי הבנתי היה אמור להירגע כבר בשלב הזה) נוטה להתקפות זעם, מלאת טענות כרימון, לטעמי לא רגישה מספיק לזולת אבל מאוד רגישה כשזה קשור אליה או שמישהו פוגע בה חלילה, אני מיואשת קשה לי איתה מאוד! אני כבר לא יודעת מה הדרך ללכת איתה אם בדרך נעימה או בדרך של עונשים, היא אמורה לעלות שנה הבאה לכיתה א, אני חושבת איך להקל עליה ועל עצמי, כי זה הולך להיות קשה נפשית בטוח, היא מאוד ביקורתית ויש לה מה להגיד על כל דבר, השאלה אם להבין שזה האופי שלה ולנסות לקבל אותה כמו שהיא למרות שקשה שהיא פוגעת בחברות שלה ומעליבה אותן הרבה פעמים, כי באותו רגע הן לא מתנהגות כמו שהיא רוצה.
מפחדת שלא יהיו לה חברים בסוף והיא תרחיק ממנה את כל האנשים שאוהבים אותה, גם לסבא ולסבתא היא לא מדהימה, איך חודרים לילדה כזו? שחושבת שהיא יודעת הכל? יש צורך בטיפול כלשהו או בייעוץ בשבילי לדעת איך מתנהגים איתה? או לזרום איתה ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט בכלל
סמדר ריינר13/12/2009שלום פיצקל'ה,
יש לך ילדה עם צורך עצום בשליטה. צורך כזה בעצם לרוב בא לתת מענה לחרדה ולתחושת חוסר אונים שיש מתחת. מדוע ילדתך חרדה - אני לא יודעת. יכול להיות שנוצר מצב, שמצד אחד נותנים המון כוח לחוכמה שלה ומעריצים אותה,ומצד שני נבהלים מהעוצמות שלה.מהתאור שלך אני הרגשתי שאת גם נהנית מזה שהיא כזאת באיזה שהוא אופן ואולי גם טיפחת אצלה את ההרגשה הזו. בתוך כל זה, היא מרגישה מאוד בודדה ואין לה מישהו שהיא מרגישה שהוא יותר חכם ויותר חזק ממנה כדי שהיא תוכל להישען עליו, להתמסר, ולא להיות כל הזמן בשליטה. אם זה כך, אולי כן כדאי שתיגשו להדרכת הורים כדי ללמוד איך לחזק את הסמכות ההורית מולה ושהיא תוכל לחזור למימדים של ילדה בת 5.5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא מספקת
נושקי14/12/2009קודם כל תודה על תשובתך, אך שקראתי אותה כמה פעמים הבנתי שכל מה שכתבת אני כבר יודעת, וכמובן יותר.. לדוגמא: שאחות של בעלי שתלטנית מאוד ויש הרבה סממנים דומים באופי, כך שיש מצב שזה האופי שלה ואין פה חרדות מעבר, הילדה לא מרגישה בודדה כיוון שאנחנו מדברות והיא משתפת אותי על הכל, היא מאוד פתוחה ואומרת כל אשר על ליבה, באופי שלה היא לחוצה ושוב זה מגיע משושלת ארוכה של אנשים לחוצים בעלי נטייה לשליטה שדרך אגב החיים שלהם מאוד מוצלחים היום מכל הבחינות.
מה שרציתי לקבל ממך זה אם לא טיפים להתנהגות עם ילדה שכזאת אז הפניה מאוד ברורה למשהו שיכול לעזור בנושא או רכיבה טיפולית או כל דבר אחר שיכול לעזור, התקציב הוא לא גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא מספקת
סמדר ריינר14/12/2009שלום פיצקל'ה,
מותר לך כמובן לא להסכים עם תשובתי, את מכירה את ילדתך בודאי הרבה יותר טוב ממני. עם זאת, יש דרך להגיד את הדברים, אני מרגישה שאת קצת נוזפת בי ואני לא בטוחה שזה במקום, אני עונה פה בהתנדבות, המענה על סמך פרטים כה מעטים באינטרנט הוא מסובך ולפעמים אנחנו לא קולעים בפעם הראשונה אלא אחרי שמוסיפים לנו עוד פרטים.כך שאם משהו לא נראה צריך להוסיף ולתקן ואז אולי נוכל לסייע יותר, ראי בתשובות אחרות שעניתי לאנשים לאחר שששאלתי שאלות והם הוסיפו פרטים.
אני גם לא יכולה על סמך הפרטים שאת נותנת תמיד לדעת מה את כבר יודעת, אני לא קוראת מחשבות. זה גם לא בהכרח תפקידי להגיד לך דברים שאת לא יודעת ,אלא אולי להאיר נקודה מסויימת ולשים עליה את הדגש.בשום מקום גם לא כתוב שאנחנו מחוייבות לתת טיפים.
כשאת אומרת שושלת של אנשים לחוצים, בעצם מבחינה פסיכולוגית את אומרת אנשים חרדים. לחץ הוא סוג של חרדה, למשל חרדה שאני לא אתמודד עם העומס, חרדה שדברים יצאו משליטתי ואני אהיה חסר אונים וכו'.
אני מבינה שאת היית רוצה שאתן לך טיפ שיקטין את רמת החרדה/לחץ/שתלטנות של הילדה. עם זאת אני מאמינה שכשמדברים על ילד לא ניתן לעשות זאת בלי הבנה של המערכת המשפחתית כי ילד אף פעם לא עומד בפני עצמו ולא מגדל את עצמו לבד, ולכן טיפ שמטפל רק בו בלי להתייחס להיבט הרחב של הבעיה - זה לא תמיד יעיל. יחד עם זאת התייחסות למערכת הסביבתית זה לא אומר חלילה האשמה של ההורים או כישלון שלהם.
ועכשיו באשר לטיפ - נשמע שכדאי לפנות טיפול, פרטי או במסגרת ציבורית באיזור מגוריכם, שמשלב גם הדרכת הורים. אתם יכולים לברר גם דרך קופת החולים בה אתם חברים.
טיפ נוסף הוא לחשוב האם מעבר לנטיית האופי שלה, מה שתורם לפעמים לתחושת הלחץ שלה הוא הציפיות ממנה בגלל שהיא כל כך חכמה למשל, ואם כן, אז לראות אם אפשר להוריד אותן קצת.
זה נכון שיש הרבה אנשים מוצלחים עם נטייה לשליטה, אבל יש לנטיה הזו גם מחיר.מחיר בריאותי ומחיר אישי. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה...ואתם צריכים להחליט איזה מחיר אתם רוצים לשלם.
אני מקווה שהתשובה הזו עוזרת לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)